KendekRendben, akkor egy kérdés még.
Hogyan járjak el most? Pipát teszek a Rendszerment PPA-k hoz (Lucid), synapticban frissítés ikon, majd csak a rendszerment-re rákeresek, csak ezt telepítem, leszedi a függőségeket. (a squeeze-s csomagokat most leszedtem, a gambas2-t is).
Nem egészen ide való kérdés, de őszintén szólva mocorog bennem egy ideje (mivel új Debian felhasználó vagyok) :)
Melyik parancs a megfelelő debiant használva a terminálból frissítésre az apt-get -el?
sudo apt-get install [csomag neve] (ezt szoktam használni)
vagy
sudo su
apt-get install [csomag neve]
A "hátteret" ismerem, de még nem találom a logikát ...
Tegnap kivettem a pipát az APT (PPA) tárolók elől, leszedtem a - lucid-os - gambas2, és a rendszerment csomagokat, teljes eltávolítással.
Ezután telepítettem debian forrásból (synaptic) a gambas2 csomagot (függőségeivel) és a sourceforge-s oldalról a gDebi-vel telepítettem a squeeze-s rendszerment-et. Így nem jelentkezett az oss-compat hiba, de nem is működött megfelelően a rendszerment, nem készített visszaállítási pontot reggelig sem. Elindult a visszaállítás, aztán elhalványult a nyitott ablak, a felugró kis "üzenet" (a rendszerment súgó egyik ablaka) ott maradt elhalványulva és lefagyott az asztalon az a rész. Nem készítettem képet az eseményről :( a "top" mutatta a "másolás" folyamat megy, pontosabban "valami" sync nevű folyamat, abból is kettő, nevét nem jegyeztem meg ... elmentem lefeküdni. Az "Automatically Installed" egyébként nekem nincs bepipálva a synaptic csomagkezelőben, Ubuntu Studio-n sem így állítottam be. Fogalmam nincs, mi okozza az eltávolítandó sok csomagot, én az eltávolított gnome és a gnome-desktop-environment csomagokra gyanakszom, mármint a függőségeikre (még nem néztem meg ezek-e) > , merthogy a gThumb telepítésekor a gstreamer0.10-gnomevfs és még egy csomag telepítve lett a gThumb függőségeként, és a gnome-os csomagokat ez eltávolította - de ez csak a terminálban jelentkezik, és nem ehhez a fórumtémához tartozik. Vagy más a jelenség oka, még nyomozok.
Ez a logja: http://pastebin.com/3e6ciWic