Felraktam még régen, de most jutottam el a kipróbálásra, csak még frissítettem indítás előtt. Gondok voltak. A helyreállítási pont készítésekor megállt az elején a statusbar, s nem ment tovább. Korábban beleolvastam a topicba, s emlékeztem, hogy valami gambas baja van ilyenkor. Erre mit csináltam? Felraktam a gb3 végűt. Az hozott magával sokféle gambas3 csomagot. Jajjdejó! Na de nem indult el a program, sőt, kiderült, hogy rendszerment nevű parancs se létezett. Sebaj, biztos az volt a baj, hogy elfelejtettem kilépni frissítés előtt és bezavartam neki. Akkor megint install rendszerment. Most meg a -gb csomagot szedné le. Kis olvasgatás ismét itt, aztán jön a megvilágosodás. Felraktam a rendszermentet és megnéztem, fent van-e a gambas2. Nem volt egy darab fájl se feltelepítve. Most akkor a rendszermenthez mi kell, hogy menjen? :-) Mert ha a gambas2, akkor azt nem jelezte, mint függőség. Ha pedig gambas3, miért nem tudtam elindítani semmit azzal.
Na de elindult, csak véletlenül rányomtam a HOME szinkronizációra, így telerakta a partíciót, mert 60 giga körül volt a home. Azt most duplázta egy pillanat alatt. Nem gáz, letörlöm, aztán átírom, hogy hova mentse a rendszert. Unexpected errort írt és kilépett. Megkergült attól, hogy amiről át akarom állítani másik helyre, az a könyvtár nem létezik. Indítanám újra, de kiírja a rendszerment indításakor: bash: /usr/bin/rendszerment: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Beírtam kézzel a teljes útvonallal, nem nyert. Persze az ls /usr/bin/ | grep rendsz az kiírta. Az fsck szerint van néhány hiba, de ehhez restartolni kell, hogy javíthassa,
Azt hiszem, mára ennyi :)