Röviden: lelkesülök. A bővebb kifejtéshez természetemet is meg kell mutatnom. (nagyon sok ember amúgy meg száz év alatt sem ismeri ki magát...) A GNOME szép és jó stb.stb. Sokszor elgondolkodtam rajta, ez a program miért ebbe az alkalmazás menüpontba fészkeli bele magát, miért nincs egy normális rendszer beállító menüpont? Sorolhatnám, hogy mennyi kérdésem volt amit nem is tettem fel másnak, mert nem voltak akkora problémák számomra, nagyon boldogan elvoltam az Ubuntummal.
Erre olvasom itt ezt a bejelentést, és előbb el sem akartam hinni, aztán nagyon megtetszett az ötlet.
Miért? Másokkal ellentétben nem hiszem, hogy a GNOME-KDE vitát kellene hogy eredményezzen. Azt meg kicsit lehangolónak tartom, hogy erősen szakmai portálon (HUP, Ubuntu) véleményem szerint legalább 10-15%-a a vitáknak "anyád-tiéd" jellegű egy kis "3 milliszekundummal lassabb a Firefox a GNOME-on, mint a KDE-n" tényállással fűszerezve. Nem értem, hogy akár átlagos felhasználó, akár programozó, akár vonatkerékpumpáló az ember, miért kell foglalkozni a keretrendszerrel? Hát nem az a lényeg, hogy az alkalmazás, amit futtatok jó legyen nekem? Nem az a lényeg, hogy az alkalmazással elérjem a célomat? Persze a motorháztető alatt a dolgok menetének jól kell(ene) működni. Ehhez én nem értek. Viszont itt is, kezd egy kicsit elmenni a beszélgetés fonala. Nem tudom, ki mennyi embert térített meg a Linuxra, Ubuntura, de azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a Unity így első ránézésre nagyon felhasználóbarátnak tűnik. Ez pedig nem rossz pont.
Ma a párom annyit mondott, (aki otthagyta a sulit, pedig csak egy éve lett volna hátra, és "boldog" info tanár lenne) hogy "Ma útvonalat terveztem egész nap, úgyhogy az asztalod tele lesz képekkel. Ja, olyan jó és egyszerű az Ubuntunál a képernyőmentés."
Innen tudom, hogy a Unity már rajtam kívül még egy embernek tetszeni fog.
Alpha 5-6 körül szerintem készítek egy partíciót a 11.04.-nek.
Ja, mit gondoltok, 11.10 körül nem kellene a Canonicalnak elgondolkodni, hogy önálló és célratörő programokat fejlesszen? Ne nevessetek... Egy nagyon jó taktikát kezdett el alkalmazni: céltudatosan, másokra nem figyelve előre. És ha közben másoknak nem tetszik? Semmi baj, lesz helyette másik ember aki Ububntut fog telepíteni. Az esetleges GNOME-ért felelős embereit pedig terelje a KDE felé. Úgyis sokan panaszkodnak rá, hogy nem jó a KDE, csak egy mostoha gyerek.
Nagy vonalakban ennyi.