dozsaA Unity a célhardvernek szánt netbookok jelentős részén alaptelepítésben nem funkcionál túl rózsásan egy stabilnak minősített szoftverhez képest. Persze, ha a legújabb, legdrágább, legspécibb, nem is Atommal szerelt subnoteookon, vagy egy nem is Atommal szerelt tableten (lásd utouch bemutató) futtatod, akkor lehet vele parasztvakítani... De emlékeim szerint nem ezen vasakra szánták _elsősorban_. Ismétlem: a System 76 _nem_ szállítja a netbookjait 10.10-zel, mert a Unity nem használható, nem funkcionál stabilan a célhardveren, tehát maradnak a 10.04-nél.
Ha az Ubuntu a "vedd a legújabbat, legmenőbbet, legdrágábbat" fogyasztói mentalitásra hajt, akkor előbb építsen ki olyan OEM hálózatot, ahol részesül OEM jutalékban. Úgy legalább érdeke is fűződne hozzá, de jelen állapotában nem sok vizet hajt a malmára, hogy megveteti az emberekkel a drága vasakat, hogy menőnek érezzék magukat.
Ez egy olyan felhasználó-társadalmi konfliktust szülhet, ami nagyon nem illik a Linux világába.
A Shell most nem stabil. A fejlesztők nem is kezelik akként. Ennyi. Nincs mit többet beszélni róla. Az, hogy most nem stabil, nem jelenti azt, hogy a mostani állapotában fog kijönni akkor, amikorra a Unityt desktopra is érettnek jelölik.
Szerk.: Látod, te is ugyanazt a mondókát mondod, amit az ubuntufanboyok a különféle fórumokon és blogokon: a csúnya, gonosz GNOME megakadályozza a Canonicalt, hogy elhozza a világbékét, meg a rózsaszín pónikat.
Persze a GNOME alapok nélkül az Ubuntu se nagyon működne... Ők maguk vallották be, hogy nincs elég fejlesztőjük, hogy legyen elég kernel commitjük, hogy legyen elég GNOME commitjük, hogy legyen elég... Don't bite the hand that feeds, or you'll get a slap in the face.
Nem a levegőbe beszélek, több éves Ubuntu használattal a hátam mögött, amikor azt mondom: az Ubuntu közösség kezd egyre kényelmetlenebb lenni, és ennek nyomán sajnos úgy tűnik, hogy felsőbb szinteken is leesett az ékszíj.
Évekig Ubuntut használtam, de váltottam. Önszántamból, saját belátásból.
Létezik önálló vélemény is.