sh4d0wTermészetesen nem személyeskedni akartam. A felsorolt tulajdonságok nem neked szólnak, hanem arra utalnak, hogy ez a remek fórum, ilyenné válhat, ha így gondolkodunk.
Ez valóban Ubuntu-site, és az is marad. Itt nagyon sokszor ki lett hangsúlyozva, hogy nem arról van szó, hogy itt más disztribúciók is támogatást fognak élvezni, hanem arról, hogy esetleg ha valaki feltesz egy kérdést, ami nem Ubuntuval, hanem estleg más Linuxxal kapcsolatos, azt megteheti egy erre a célra létrehozott külön szekcióban, mindenféle retorzió vagy kimoderálás nélkül. Ez nagyon lényeges különbség! És nem ugyanz, mintha, mondjuk, Piros Autók fórumát türnénk meg, aminek ehhez a témához távolról sincs köze. Ezek a különböző disztrók mégis csak "egy kutya kölykei" (mint ahogy ezt valaki itt említi), rengeteg közös dolog van bennük. Mindegyiknek ugyanaz a magja. Egy esetlegesen felmerülő probléma megoldása lehet, hogy az Ubuntu felhasználókat is segíti, nem beszélve arról, hogy az itt fórumozgató felhasználók jelentős része, más disztribúciókat is kipróbál, sőt használ is.
Ez nem jelent semmiféle kötelezettséget senkinek. Ha valaki mégis van olyan kedves és emberséges, hogy rászánja az idejét és tudását, hogy BÁRKINEK segítsen, más disztróval kapcsolatos kérdésben, miért ne tehetné meg? Miben sérti ez a többiek érdekeit, kényelmét vagy bármi mást? Ezt nem értem. Ha van valami, ami plusz, az nem vesz el semmit a többitől. Vagy ha igen akkor konkrétan mit? Az Ubuntu népszerűsége ettől nem fog csökkenni, még esetleg nőhet is!
Mindig az a kifogás, hogy bezzeg nekünk más fórumokon csúnyán beolvasnak ha ubuntus témát vetünk fel. Ettől mi még lehetünk különbek, vagányabbak... vagy nem?
"A jó bornak nem kell cégér!", ezt is említette itt valaki, nagyon találóan. A nyitottság és segítőkészség pedig soha nem vezethet rosszra.
Eddig ez a fórum ilyen, és nincs mégegy disztró, aminek ilyen kiváló magyarnyelvű (ez fontos!) fóruma lenne! Ezt más linuxot használók is értékelik és "be- benéznek ide", és ez, szerintem, így is kell maradjon. Ez biztos, hogy hozzájárul ennek az oldalnak színvonalához.
Maradok tisztelettel!
szim