maat KendekVagy inkább rm ~/.bash_history && kill -9 $$. Mert így nem mented el az rm-es parancsot a historyba.
kukimuki Ismét én vagyok, sziasztok! Hogy lehet beállítani a terminalt úgy, hogy bezáráskor ne kérdezzem meg, hogy valóban be akarom zárni? Azt szeretném elérni, hogy rákattintok az x gombra, és szó nélkül bezár! Köszönöm!
ariszlo kukimukiÚgy, hogy nem rendszergazdaként használod. Ha `sudo su`-val szereztél rendszergazdajogot, `exit`-tel lehetsz újra normál felhasználó.
Udi kukimukiAlt+F2: gconf-editor, bejárod a következő útvonalat: apps -> gnome-terminal -> global, a confirm_window_close változó mellől kiveszed a pipát.
rapfen ariszloAzért ez nem teljesen igaz.Mert ha futó folyamat van, ekkor is megkérdezi.pl. htop (ha sima felhasználó vagy) Én a Terminátort használom, az nem kérdezi.
ariszlo rapfenEz igaz, de erre maguktól is rá szoktak jönni az emberek, ezért gondoltam, hogy inkább a `sudo su` lehet a ludas.
kukimuki ariszloUdi válasza a megfelelő! Köszönöm! Mindegy, hogy mi fut a terminálban, ha úgy van beállítva, ahogy Udi írta, akkor szó nélkül bezáródik a terminál, ha a bezárás gombra kattintok.
chamade216 Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan lehet kikapcsolni a terminál használata során ezt az idegesító dobbanásos hangjelzést minden egyes alkalommal kattog összevissza, mint valami szívdobbanás:-) a .bashrc fájlban kerestem erre utaló sort, de ott nem találtam. Köszi Zoli
Dr. Szöszi chamade216Minden egyes alkalommal, amikor hibázol? Vagy akkor is, amikor jó parancsot írsz?
chamade216 Dr. Szösziha hibázom. vagy pl az auto-complete funkciónál, ha nincs olyan fájl vagy parancs
chamade216 Dr. Szöszi:-) Most vettem észre, hogy nem is csak a terminálban adja ki ezt az F hangot, hanem a garfikus felületen is, ha mondjuk kitörlök egy fájlt. Tehát ez valami gnome alaphang, amitől kihullik a hajam:-)
chamade216 meg van!!! Ez a gnome alaphangja! Magából a témából eredeztetik. Ha bemegyek a sound preferencies be, akkor át tudom állítani. (van kutyaugatás is) Úgyhogy köszönöm, de végül megtaláltam a megoldást.