Szevasztok! 1. A Kubuntu 7.10 van telepítve a gépen (3 GB Intel procc, 2 GB mem, Connect3D ATI Radeon 9600 pro-256 MB) A 3D-s gyorsítást szeretném használni és miután sok topikban olvastam az Envy jó tulajdonságairól, úgy gondoltam, hogy segíteni fog az ATI vga meghajtó telepítésében. Felkerestem az Envy honlapját és nekiláttam a letöltésnek. Rákattantam a letöltési linkre, aminek eredményeképpen a Konqueror megnyitotta a fájlt és a következőről tájékoztatott: "Ez egy bináris fájl, a fájl mentése adatvesztéssel járhat!" Az első kérdésem: hogyan tudom menteni a fájlt károsodás nélkül? 2. Megnéztem az Envy telepítési útmutatóját, ahol dupla klikkes telepítésről van szó. Ennek hatására az Ark megnyitotta a fájlt (mérete 1.2 MB) és arról tájékoztatott, hogy "Megnyitva 0 fájl". Ennyit a duplaklikkes megoldásról. 3. Azután megkíséreltem a Konzolos verziót is a FAQ-ban leírtak szerint: "cd path_to_envy's_deb_package" paranccsal, amire a ">" választ kaptam és villogó kurzort. A fenti parancsot a "sudo" -val kiegészítve szintén a ">" volt a válasz. Második kérdésem: mit csinálok rosszul? Egy öreg, de tanulni vágyó kezdő vagyok, tudnátok segíteni a probléma megoldásában?

Adatvesztéssel járHAT. De nem fog. Nekem sem járt. :) Feltéve, hogy a deb-et szeded, mert más nem kell. Ez valami olyasmivel lehet kapcsolatban, mint ahogy az UTF-8 -at sem szereti a W3 (World Wide Web Consortium, a világháló szabványosításán dolgozó csoport), meg binárisan kell másolni fájlokat FTP-n, hogy ne értse félre, meg ilyesmi. Most ezt nem tudnám korrekten elmagyarázni, nem is megyek bele, de a lényeg, hogy ha deb kiterjesztésű, nyugodtan szedd le. :) Ha nem megy a dupla klikkel, akkor próbáld a jobb klikkel, és valami olyat keress, hogy csomagtelepítő. A "cd path_to_envy's_deb_package" pedig magyarul így hangzik: "cd az_útvonal_ahol_az_Envy_deb_csomagja_van". :D Ez a parancs nálad valami ilyesmi lesz: cd /home/user/Munkaasztal, ahol a user helyett a te felhasználó neved van. :)

szolimIgazán nincs mit, főleg, hogy kérésem van cserébe. Fent, középen, egy kicsit jobbra van egy pont: "Kérdése van? Dokumentációs oldalainkon választ találhat rá!" Nézegesd, és főleg azokat olvasd el, amik úgy kezdődnek, hogy "Ami a Compiz mögött van" A többi is jó iromány, és főleg hasznos.

DcNdrewKöszönöm a tanácsot, az Envy már fent van. Most csak a 3D-s megjelenítéssel van gondom. A glxinfo-ban a "Direct rendering: No" üzenet olvasható. Ahogy olvastam az általad javasolt "Fent, középen, ...." leírásban, a "Korlátozott meghajtók engedélyezése" oldaná meg a problémát. A gondom csak az, hogy a Kubuntu 7.04-ben nincs ilyen lehetőség. Biztosan van megoldás, de eddig még nem találtam meg. Ha van valami 5leted megoszthatnád velem.

szolimAmint, már írtam a Kubuntu 7.04 telepítése után nem találok "Korlátozott meghajtók kezelése" lehetőséget. Elvégeztem egy "Teljes frissítés" -t, majd a "Verzió frissítés" -t. A verzió frissítés után megjelent a "Korlátozott meghajtók kezelése" lehetőség, és a Kubi félig angolra váltott. Majd egy újraindítás után nem engedett bejelentkezni. A GRUB-ban 3 kernelem van 14-15-16-os, de a 16-ossal nem tudok bejelentkezni. Azt hiszem most újra fogom telepíteni.

Ennyivel később: 14 év