pewie:) igazándiból csak egy héttel később adtam oda, mert kirándultak. és a cél ne is annyira a tetszés volt, mint inkább a fertőzésmentesség. a fiai a 3 otthoni gépet szerencsésen telenyomták trójaiakkal, miegymással. ő pedig a laptopját hivatalos ügyekre használná elsősorban. polgármester. :) off vicces volt, amikor a fiúk notebookját is kártevő-mentesítettem. (dr. web cure it!, utána még f secure livecd is>viccesek ezek a window$ fertőtlenítő Linux livecd-k) 17 féle trójaival fertőzött 147 fájl törölt. a legaranyosabb az volt, amelyik mindig ráírta magát a bedugott pendrivera - ezzel kellett felrakni a dr. web-et (ez exe volt, nem livecd, mert arról nem akart elindulni), mert netre sem lehetett menni. utána pendrive ki, Ubuntuba át, ott volt az autorun.inf meg egy künyvtár. és ez 3x, míg le nem futtattam a cure it!-et. oszt már nem volt. on

Bookline központi raktárában-irodájában is Ubuntu fut (legalább 8-10 gépen láttam).

Sziráki TamásAzért a srácok jól termeltek vírust... Csak nem kamaszodnak?:) Remélem meg fog elégedni a poli az új rendszerrel, és talán ajánlja másoknak is, így fű alatt terjeszkedni van a legnagyobb esélyünk... :)

Makhetesen lásd g map (Szerbia -Szabadka . Makova sedmica szerbül) Ubival nyomom a netet egy kocsmában!!! És kezdö linuxos vagyok de imádom !!!!!!!

JoeshowPlussz a most alakulóban lévő JÁI szak-kollégiumban fognak oktatni bash-script elést is. Legalább is remélem.

Ennyivel később: 13 nap

Tiszteletem! Az ubuntu.hu kérdésére elmondom,hogy: ma voltam egy hivatalos dolgomat intézni az önkormányzaton.Miközben beszélgettem a főtanácsossal (azt hiszem ez volt a titulusa),olyan furcsa érzés volt,ahogy néha a monitorra néztem.Egyszer csak leesett,hogy ubuntu-t látok :) Rögtön meg is kérdeztem,hogy csak ő használja-e,avagy a többi gépen is ubuntu fut?Azt mondta,hogy tavaly állt át az egész önkormányzat ubuntura,és még a windows-on tanult,és ahhoz szokott hölgyemények is meghaverkodtak már vele.A főtanácsos elmondása alapján otthon is már áttért az ubuntura. A hely ahol az ominózus eset történt: Jászalsószentgyörgy Polgármesteri Hivatal (Jász-Nagykun-Szolnok megye) Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudok,és nem is kívánok,a felvett jegyzőkönyv az általam elmondottakat helyesen tartalmazza,melyet elolvasás után helybenhagyólag aláírok. :) mohojojo

Ennyivel később: 2 hónap

zsolnaigabeszUbuntu, és most már a Suli kocsmában is vannak netezésre használható gépek azokon is az van :D Ja meg egy lelkes prog tanár is azzal tólja :D

Ennyivel később: 21 nap

Vágóhídi Tesco-ban kihelyezett valamiféle reklám (?) kijelzőn Jaunty!

egy számtech boltba Mátészalkán. Ubuntu 8.10-zel nyomatják a gépeket :D :D

Ennyivel később: 3 hónap

Ma jártam a törökbálinti CORA-ban és nagyon meglepődtem, hogy a kitett notik nagyrészén (10ből kb 7gépen) UBUNTU 9.10 futott

Ennyivel később: 12 nap

Ma a Szent Lukács gyógyfürdőben szárítottam a hajamat, és láttam, hogy az egyik kihelyezett tájékoztató terminálon telepítenek valamit. Már távolról is láttam, hogy Ubuntu, közelebb menve azt is, hogy 9.10. A funkciója csak annyi egyébként, hogy a www.termalfurdo.net egyik aloldalán lehet böngészni az érintőképernyő segítségével. szoda

Ennyivel később: 2 hónap

Feljelentem Kircsák Zoli csimborámat Ubuntu 10.04 LTS használatáért! Ma vett egy IBM szg-t, és az én felbújtásomra Ubuntu linux felhasználó lett! Ez már részemről többszörös visszaesés!

Egyik barátom a sógorával együtt, előre megfontolt szándékkal, visszaesőként, bűnszövetkezetbe tömörülve elkövette a /9.10 után/ 10.04 telepítését. Szerepemről ezügyben annyit kívánok megjegyezni, hogy a gyilkos fegyvert /telepítő cd-t/ én adtam a kezükbe, megbánást nem tanúsítok...

Ennyivel később: egy hónap

az itt említett főnököm és felesége 1,5 hete Lynx használók. 2,5 éve "kapacitáltam" őket az Ubuntu használatára (azért nem váltást írok, mert bár az asszony koca szinten használt pc-t korábban, a főnököm előtte soha. de kb. 2,5 éve lett gépük, és arra xp-t vettek). az utóbbi hónapokban, évben nagyon lassú lett a gép (c2d t7250 proci, már 2GB ram, pagefile kilőve), és már nem bírták idegekkel. kb. 1 hónapja mondták, rakjam fel az Ubuntut. kicsit zizi voltam, "mi lesz, ha beégek?" ami részben - majdnem - be is következett (de ezt később). szóval úgy döntöttem, nosza. felraktam, beállítottam mindent, minden ok, csak a kamera szívózik. fordított kép, és rövid működés után befagyás. képet meg tudtam fordítani, befagyás egyelőre maradt. tegnap mondja az asszony: "jaj, olyan jó, hogy felraktad. gyors, könnyen kezelhető. nagyon örülünk!" hát, ennél több nem is kell. akkor meg még kevésbé, ha ez a dicséret olyan valaki szájából hangzik el, aki xp-n az ie6-ról nem akart váltani, mert megszokta a felületét, és "jaj, milyen lesz a másik!"

Jelentem, Bácskossuthfalván, (majdnem Magyarország, csak épp Szerbia) kb. 6000 lakos, 1 darab Linux ismeretes. Micsoda véletlen, hogy épp itt van előttem... :) A legkomolyabban mondom nektek kedves emberek, itt van a legtöbb windows/felhasználó az egész világon, de ebből Bill Gates-nek még uzsonnára sem futja:)

Unokaöcsém elmondása szerint Budakeszin a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium-ban (ott tanul) az egyik gépen Linux fut, de nem tudta megmondani milyen.

Ennyivel később: 6 nap