karpatilELTE TTK Lágymányosi campus, északi tömb 5-ik emeleti gépterembe van néhány ubis gép és ha jol tudom már az elektornikai laborokban is mindenhol ubuntut használnak..

A héten saját kezűleg telepítettem két gépre Ubuntu linuxot az újonnan nyílt újpesti Irgalmasrendi Óvoda nővéreinek! És mindjárt megyek egy harmadik gépre is telepíteni, egy fiatal lánynak - itt az utcánkban

Ennyivel később: 8 nap

Hello, Ha jól tudom a Győri Széchenyi István Egyetem Hallgatói Információs központjában is linuxos gépek állnak a hallgatók rendelkezésére. Pontosan nem tudom milyen disztró, mivel nem személyesen láttam, csak egy ismerősöm mesélte, hogy linux volt a gépeken és, hogy tök jó meg szeretné kipróbálni, kapott egy live cd-t kipróbálta, de sajnos nem maradt meg nála. Talán majd ha kiakasztja a win megpróbálja újra. :D Ha valakit érdekel persze megnézem milyen linux volt.

Sziráki TamásPont ilyen alkalmakra való az Ubuntu Satanic (http://ubuntusatanic.org/) :D

http://www.ncwear.hu/ :) (Apache/2.2.4 (Ubuntu) PHP/5.2.3-1ubuntu6.2 Server at www.ncwear.hu Port 80)

Ennyivel később: 3 hónap

Debreceni ElectroWorld: az operációs rendszer nélkül árusított laptopok, és asztali gépek közül a bemutató darabokon Ubuntu 8.04 fut livecd-ről...

Hali! Szeretnék szólni, hogy a Dunaújvárosi Főiskolán az oktatás jórésze szintén Ubuntu 8.10-en folyik. Sajnos egyenlőre csak VMWare-en futnak, de remélhetőleg hamarosan megszokják a kollégák annyira, hogy bevállalják egyedüli operációs rendszernek. Egy öntevékeny kör a Stúdió 106 szintén Ubuntu 9.04-et használ a saját szerverén LXDE grafikus felülettel ( tudom, mert én csináltam nekik :) ) Valamint sok más egyéni szerverpróbálgatás folyt/folyik Ubuntu-val.

Debrecenben a helyi buszokon az információs lcd tévéken debian futkározik!

Ennyivel később: 25 nap

Körülbelül egy hónapja kipurcant az xp-m és gyorsan kellett helyette valami. Előtte töltöttem le kiváncsiságból az ubuntu jauntyt és kiírtam cd-re, gondoltam kipróbálom majd egyszer, hát azóta azzal megy a pc. amúgy legális xp-t akartam venni, de sajnáltam rá a zsét. ez a 9.04 egyenlőre tökéletes megoldás, tehát magamat feljelentem. valamint a hit gyülekezete egy vidéki csoportjának közösségi számítógépét is. /nem ubuntu hanem suse/ meg egy barátomat is és egy lányismerősömet is linux tudatos birtoklása vádjával.

Saját gépeimből egy netbookon UNR, a laptopomon Ubuntu 9.04, asztali gépen ugyanez dualbootban egy XP-vel (csak anyukámnak...) dolgozik. Ezenkívül a győri Jedlik Ányos középiskolában 3 folyosói terminálon Ubuntu fut, ha jól emlékszem, talán Hardy. Ismerőseimet is folyamatosan próbálom "megtéríteni", több-kevesebb sikerrel. Egyik szobatársam gépén is például már egy éve Ubi van.

jkoboriBp. Déli Pu. - Győr vonaton én is láttam egy srácot laptoppal azon Ubuntu matrica is volt és a táskáján egy kulcstartós Rubik-kocka volt. Akkor nekem még nem volt laptopom(vagyis '08 októbere előtt), de már akkor tudtam mi lesz rajta :D . (8.04 óta használok Ubuntut)

Csatkán az Én gépemen is Ubuntu fut, tehát bevallom Én is "bűnös " vagyok ; linux felhasználás lehet ellenem a vád. Használtam már Open Suse 11; PC17OS ; PCLinuxos 2009 et, de A 8.10 es Ubi óta Ubuntu fut, ez vállt be. Egy Bakonycsernyei volt kollégám is ubuntut futtat az Én hatásomra.

Ennyivel később: egy hónap

eezeemenWááóóó. Már nem járok oda 2007 óta. Végre ezt is elértük. :) De az infó tanszék két portai gépén még mindig ZIXP van.

pewieMár PC előtt is linux volt rajta, de ő volt az első aki ubuntut tett rá.

llaszloMi hír az IAESTE-ről? Bánkisok még főznek krampampulit? Most is teljes 3-ak? És a többiek? BME HB tud kezdeni magával valamit? De rég hallottam bármit is rólatok!

Én néhány napja a budaörsi Electro World egyik kipróbálásra kitett laptopján láttam egy Hardy Heront futni. Ha jól emlékszem tán nem liveCD volt. De nagyon meglepődtem, mert amerre a szem ellátott, mindenhol máshol Windowsok (és windowsos hibaüzenetek) voltak.

Feljelenteném a debreceni APEH-et, ugyanis ott az Internet-sarok (?) PC-jén igaz nem Ubuntu, de Suse Linux 10.1-et láttam futni :D