GreenDoctorItthon: 2 pc + 1 laptop (Hardy) Cégnél: 1 Ubuntu 7.04 Server + 5 Ubuntu 7.04 Desktop ______________ ..::Sevoir::..

feljelentem a BMRG-t (Baár Madas Református Gimnázium) ahol unokatesóm tanúsága szerint az XP mellett UHU linux virít a gépeken... az meg már igazán "majdnem ubi" :D

Ennyivel később: 17 nap

Hotel Festival recepción az egyik gépen xubuntu 8.04 Öcsém és az én gépemre kedden kerül fel a xubuntu/ubuntu 8.04

A discovery-chanelen egy globális felmelegedéssel foglalkozó műsorban az eggyik professzor forgatta a compiz kockát ubuntu rendszeren

chris paulez igy eros.. az az UHU volt a BMRG-ben, ami miatt tobb evfolyam orokre megutalta a linuxot, en is teljesen veletlen mertem ujra raprobalni az ubuntura.. Ugyhogy a baar-madas infojat meg az uhu linuxot ne hasonlitsuk az ubuntuhoz. Osliner

Ennyivel később: 4 hónap

Műlt héten csütörtökön láttam Ubuntut futni - na jó, sétálni - a 6-os villamoson és a Nyugatiban. Ja, ne oprendszer volt, hanem egy srác Ubuntu-pólóban. :)

Sziráki TamásHa jól láttam, a budapesti Kerekes utcai HQVideo elektronikai alkatrészboltnak UBUNTU -s gépei vannak...

• Roll válaszolt erre.
        Ennyivel később: 11 nap

A Zsigmond Király Főiskolán ez évtől kezdve OpenSuse van telepítve az összes gépre, és OpenOffice-on tanulunk. Ez ugyan nem Ubuntu, de gondoltam érdemes megemlíteni... Amúgy az Európarki Photo Hall-ban Ubuntu van az eladók gépére telepítve...

GoldmundNem értem miért hivatkoztok állandóan az i ndex hu-ra,tele van hazug hirekkel.

Balatonszemes, Postamúzeum. 2 Pc, Ubuntu mindkettőn. Mi is meglepődtünk, mikor a nyáron ottjártunk.

chris paulaz én osztályomban szinte lincshangulat volt minden info óra előtt (linuxoztunk), valami őskövület, talán 1.2-es UHU futott a gépeken, gyakorlatilag használhatatlan volt az egész rendszer. Akkor én is nagyon gyűlöltema linuxot. Megkérdeztem a rendszergazdát: ő nem nagyon szereti az Ubuntut (szerintem nem is ismeri igazán), azóta is UHU 1.x van a gépeken. Nem minden linux ubuntu... És hogy a közelemben hol fut linux?, igazából nem ismerek a saját gépemen kívül egyet se, amiben nyílt op.redszer "dobog".

• sdc válaszolt erre.

Szeretném feljelenteni az INVmusicgroup szervizét (ubuntu 8.04) és Nagymamámat (Xubuntu 6.06), és persze magamat (2x ubuntu 8.04 , 1x ubuntustudio, 1x puppy, 1x dsl).

Feljelentem iskolámat, a sárbogárdi Petőfi Gimit, ahol mindkét infóterem minden gépén Ubuntu 8.04 van (persze dualbootban XP-vel ) a tavalyi tanév végétől :-)(előtte egy fél évig SuSE 9 volt) Tök fura volt először ebben az iskolai közegben a nyílt forráskódról regélő tanárt hallgatni, ahol előtte a Windowson kívül más operációs rendszert még csak emlegetni sem emlegettek nagyon. Jah egyébként az egyik helyi informatikai boltban (PC-Kuckó :-) is már igény szerint Ubuntuval is adják a gépet, az ott kirakott gépeken pedig csak Ubuntu van (asszem még csak 7.10)

nagy.zsoltEzt most nem igazán értem. A topic célja: megírhatnánk ebben a topikban, ha láttunk valahol - cégnél, könyvtárban, hivatalban, parkolóórában, stb. - Ubuntut futni igazából nem ismerek a saját gépemen kívül egyet se, amiben nyílt op.redszer "dobog"

Szabadegyházán közép európa legnagyobb tiszta szesz gyárát (HUNGRANA KFT.) védő biztonsági rendszert is ubuntu irányítja.

RETRO05Miskolcon a BOVSZ-ben (Blathy Otto Villamos Ipari szki) Dual boot -os gépek (kb. 6*25) vannak (XP & Ubuntu) ill. a 3 szerverből 2-n biztos ubuntu fut.

Nálunk Rétságon a kábel tv szolgáltatónknak van egy saját csatornája amin mennek az infok a szog.-ról, stb. Azon a gépen Ubuntu fut, O Office vetítés meg valami rádió megy a vetítés alatt nekik.

hanzoEbből is láccik, milyen könnyű ubuntu-t telepíteni, hogy még ittasan is lehet...

A szabadkai Műszaki Főiskolán a hálózatok adminisztrációja tantárgynál 10 egynéhány gépnél úgy volt megoldva a próbarendszer, hogy fel volt telepítve egy Ubuntu, bejelentkezéskor két felhasználó: Win XP és Fedora 6, amelyik usert választottad, az az OP indult. S "teljesen" átvette a gép felett az uralmat. Ha kikapcsoltad a Virtual gépet, kikapcsolt az egész számítógép. :) Hallottam egy-két sportfogadó irodáról, ahol szintén Linuxot használnak, hogy milyet nem tudni, mert a Desktopon csak a program ikonja van, semmi más, újraindítani meg valahogy nem nagyon akarta a munkatársam.

sdcaz iskolai linux-oktatás UHU-val való megoldásával kapcsolatban írtam le a véleményem (hu de nyakatekert mondat lett) Azt, hogy nincs a közelemben más gépeken linux, azért említettem meg, hogy úgymond visszatérjek a fórum alaptémájához. de ha szúrja a szemed, nyugodtan törölheted.