Üdv.
Ha itt rákeresel az oldalon "alapértelmezett kulcstartó, kulcstartó, kulcstartó-démon " - már találsz róla egy kis irodalmat.
Számomra az ubuntu-lét jófomán egyetlen megkeserítője.
A linux-al állítólag mindent meg lehet csinálni, csak érteni kell hozzá.
No én mint kezdő megkérdeztem régebben itt az oldalon, hogyan kellene végleg kiiktatni.
Nem akarom használni. Csak ennyi.
De nem kaptam számomra is értékelhető választ.
Ilyesmi érdekelt volna, hol a könyvtára, mi a neve, tudom-e véglegesen törölni a rendszer károsodása nélkül.
De olyasmit kaptam, hogy " értem van, nem ellenem "
De én akkor se akarom, hogy ott legyen.
Azt figyeltem meg, ha új telepítéskor ügyelek rá, hogy soha ne adjak meg neki semmit, hanem ha párszor előjön, akkor "mégse" - egy néhány alkalom után eltűnik, békén hagy.
De az általam remastersys-el kiírt telepítőlemezen megint ott eszi a fene.
Csodálatosan jó pl. egy windows-ról áttérni akaró barátnak ha írok ilyen lemezt..és már a live-lemezen is ott van.
Akkor megkérdi, mi ez ?
Mondom, semmi...mondjad neki, mégse.
Ja, ez miért?..már így kezdődik a linux is.??
Aztán vagy elmegy a kedve tőle, vagy nem...
Két alternatívát látok :
1. Tanulj meg vele együtt élni.
2. Válts disztribúciót.
Harmadik megoldás lehetne, a rendszert olyan mélyen nem ismerő kezdőknek, ha valaki hozzáértő leírna, hogyan szabaduljunk meg tőle, de olyan nyelvezetben, hogy kezdők is megértsék.
Van még egy negyedik is.. hogy ne is tegyék bele... de " ajándék lónak ne nézd a telepítőlemezét"...
Ugyanis hogy van az, hogy kíváncsiságból megnéztem jó pár másik disztribúciót, azoknál sehol se botlottam ilyenbe ?