mateHDNéhány észrevétel az írásoddal kapcsolatban:
1. a driverek kérdése nem a Linuxon és annak programozóin múlik, hanem a hardver elem gyártóján tehát Ati-n, Nvidia-n. Az a probléma, nekik kellene portolniuk a drivereiket Linuxra és egyéb Unix rendszerre.
2. A Linux külleme : szerintem igenis a Linux grafikus felületei verik a Windowsét, néhány érv:
Mutass nekem valamelyik MS termékben a Compiz kockához hasonló effektet, melyet ALAPBÓL tud a rendszer.
KDE - szerintem versenyképes és magasan veri az MS GUI-ját
LXDE, Openbox, Fluxbox, stb - a Win7 elfut régebbi gépeken? NEM. De a Linux erre is képes ezen GUI-kkal.
3. Játékok: Sajnos itt egy fél pont jár neked, DE!:
Elég sok és jó játék van Linuxra amit bármely korosztály élvezhet. Az ismételten nem a Linux hibája, hogy a mai profit orientált világban nem éri meg a játékgyártónak portolni termékét Linux/Unix-ra, mert kevesebb pénzt kapna érte mintha Win-re tenné ezt.
4. A Linux Kezelhetősége: Kérem szépen, nem vettem észre, hogy a Linuxot nehezebb lenne kezelni, mint bármely Ms terméket. Sőt az összes Linux szoftvert telepítem egy kattintással, max. 2 perc alatt, míg a Winnen a NEXT gomb erdőn át van olyan szoftver ami 4-5 perc alatt van fent. Arról nem is beszélve hogy Windows szoftver telepítője egyforma?
Akinek meg az probléma, hogy a Sajátgép Linuxon SZámítógép, a Start pedig GNOMenü vagy Kickoff alkalmazásindító, a Lomtár Kuka vagy Szemetes neadj Isten Szemétkosár névre hallgat az felejtse el hogy neki számítógépe lesz valaha is, sőt autóját se cserélje újabbra, nehogy másképp nézzen ki a sebváltókar, vagy a duda szóljon másképp.
Én úgy látom a Linux igenis egyre inkább alternativája lesz az MS termékeinek, és joggal fél az Ms ettől.
Szeretném mindazok bocsánatát kérni akiket esetlegesen is megbántott valamelyik sorom is, nem ez volt a szándékom csak unom azt a beidegződést hogy arról írunk amit nem ismerünk. Sőt nem is kívánok flamewaret gerjeszteni sem. Igenis a Linuxon lehet játszani, netezni, médiát lejátszani, és mindent amit a Winen. DE! ne kelljen már a Linuxnak Wines szoftverek garmadáját támogatnia, mikor annyi alternativa van egyetlenegy Ms szoftverre, és Win sem támogat egyetlenegy Linux/Unix szoftvert sem.