Szerintem az alkalmazásokkal van a baj, ez nem igazán ubuntu probléma. Ubuntuból untig elég lenne évente egy is, viszont jó lenne valami corel szinvonalú grafikai programcsomag, nem ártana az Adobe (photoshop, Dreamweaver, imageready stb) után felzárkózni, nem lenne baj, ha lenne egy komoly pdf editor, mert amik vannak nevetségesek. Valami program amiben tisztességesen lehet flash-t fejleszteni. Nem több fajta office kellene, hanem egy jó ami valóban versenyképes az Ms csomaggal.
Jó lenne ha az ígéretes projectek nem halnának meg még a 0.5 beta verzió előtt.
Egy adott témára nem 100 lassú fejlesztésű rossz project kellene hanem 1-2 ami ütőképes.
Alkalmazások nélkül egy oprendszer nem ér semmit.
Akkor lesz igazán jó az ubuntu, ha abszolut nem lesz szükség a Wine-ra vagy a Virtualbox-os windows-ra. Ha ez a két project érdeklődés hiánya miatt bezár.
Persze tudom, itt szokták írni, hogy mittudom én mekkora duplaszaltóval ki lehet váltani egy-egy photoshoppos funkciót, de ha pld az ember fia pénzt akar keresni akkor nem mindegy, hogy valami csak 1 klikkel az adobe termékben, vagy mondjuk a Gimp segítségével negyed óra meló....