Sziasztok
Az a véleményem,hogy játékok kellenek ubuntura, sok igényes játék, rendes kiadókkal, rendes enginenel, nem tuxracer... kifejtem miért:
Szerintem azt leszögezhetjük, hogy nem azok használnak ubuntut és bármilyen linuxot, akik seg*hülyék a számítógépekhez. Miért ? Mert aki annyit ül a gépe előtt,hogy az e-mailjeit megnézze, 1-2 filmet stb, az azt gondolja, hogy a jól megszokottról minek váltson ? (ha egyáltalán tudja,hogy van más alternatíva windowson kívül) Szerintem a legtöbbünk itt windowsról tért át ubira vagy bármi más disztribúcióra, nem azért mert a windows egyszerűbb vagy jobb, hanem mert ahhoz voltunk szokva, azon nőttünk fel. Legalábbis az én korosztályom és a nálam fiatalabbak mindenképp (20-21 év). Miért ? Mert windowson játszottunk, akarva-akaratlanul is, de hozzászokik az ember. Az a felület lesz a természetes és onnan már nagyon nehéz váltani, őszintén szólva nekem is nehéz volt, de egy másodpercig nem bánom. Arról ne is beszéljünk,hogy a családot milyen nehéz volt áttéríteni (hozzáteszem azóta ők is jobban szeretik)...
Úgy gondolom, ha linuxra is megfelelő mennyiségű játék lenne akkor többen lennének, akik fiatal korban is használnák, hozzászoknának és már nem váltanának! Ugyan ezen okból a küllem fejlesztését is nagyon jó ötletnek tartom.
Jogos lehet a kérdés,hogy abból aki, csak e-mailezik mit profitál a közösség,de őis egy plusz felhasználó és minél többen vagyunk,annál nagyobb az ösztönzés mondjuk az adobe-nak,hogy kiadja a PS-t linuxra, vagy annál jobban igyekszik az ATi,Nvidia,hogy normális drivereket írjanak...