Sziasztok! Netinstallal akarok telepíteni Kubuntu 10.10-et, de ott van baj hogy nekem adsl netem van és nincs routerem, vagyis a rendszernek kellene bejelentkezni. Egy hasonló kérdést feltettem már Debiannal kapcsolatban, ott az volt a válasz hogy mikor indul a telepítő az elején nyomok egy tabot a lemezbootnál és beírom modules=ppp-udeb és azután a Debian kérte a telepítés közbe a felhasználónevet és jelszót utána sikeresen lezajlott a telepítés. Miniisonál ez nem működik valamiért. Valaki tud segíteni?

Ennyivel később: 2 év

Szia! Latom, hogy ezer eves bejegyzes, de hatha... Elnezest az ekezetek miatt, jelenleg az sincs, ideiglenes rendszer van a gepemen. Nagyjabol 30 percenkent cserelodnek.. egyik sza..bb, mint a masik. A problemam ugyanaz, UBUNTU 10.10 mini iso, PPPoE. Egyebkent barmelyikkel probaltam, ugyanaz. A nagy semmi! modules=ppp-udeb Sikerult valahogy megoldanod, hogy a XXI. szazadban kijuss a Netre? Nekem DIGI-m van, ha megfeszulok sem tudom installalni.

anubis126Neeee! :) Nem hiszem el, hogy semmit sem lehet felrakni normalisan. Hogy lehet valaki ekkora idiota, hogy egy netes telepitobol kohagyja ezt a modult? Most keresgetem, hogyan lehetne megpiszkalni az iso-t, de kezdek faradni. Ugyanigy jartam a Moblin 2.1 eseten is. Halozat OHNE. Semmilyen. Routerrel sikerult normalisan megoldanod?

raptorserverA routert a telefonom miatt vettem(wifi), de azóta minden netinstall működött papírforma szerint. Már kezdem elfelejteni az adsl felhasználónevet és jelszót.

anubis126Ok! Befejeztem. Meggyoztel, keresek valami helyet, ahol van router. Arra emlekszel mekkora lett a csupasz rendszer GNOME-mal, ha egyaltalan azt raktad fel? Sajnos nekem kiegeti a szemem az a sok szep 320x200-as csodagrafikus felulet... :)

anubis126Rendben, kosz a valaszt. Remelem fel tudom huzni minivel, es nem kell tobbe fel napig takaritanom azt a sok fontos mocskot, amit beleraknak egy-egy verzioba. Koszonettel.

raptorserverHát nem tudom segít-e, de ezt találtam. "Ha van már egy működő rendszered, másold le onnan egy pendrive-ra a /etc/ppp/peers/dsl-provider, /etc/ppp/pap-secrets, /etc/ppp/chap-secrets és esetleg a /etc/network/interfaces fájlt, majd csatold fel a pendrive-ot a minimal-iso alatt, másold át a fájlokat, majd ezután a pon <Szolgáltató> paranccsal tudsz csatlakozni." Én itt találtam, a lap aljánál. Ott végig olvashatod.

rapfenNa nezd csak! :) Koszonom! Valami hasonlo megoldason gondolkodtam en is, csak nem talaltam erdemlegeset, illetve felig hulye vagyok meg a linuxhoz. :) Most mennem kell, de este megprobalom megbutykolni. Mindnekeppen jelzem, mit alakitottam.

raptorserverNem nagyon akar ez menni. Masoljam at a file-okat.. igen, de hova? Konyvtarstrukturanak meg nyoma nincs, illetve a kernel minden parancsra ennyit tud: "Could not find kernel image"... stb.stb. Bocsanat: "modules=ppp-udeb" na itt nagyon gondolkodoba esik, de termeszetesen nem tortenik semmi! Azt hiszem semmi ertelme ennek a veget nem ero ganyolasnak.. szerzek egy routert. Minden esetre, koszonom a segitseget!

Ennyivel később: 10 év