Sziasztok!
Nemrég találtam a www.freeopenvpn.com szolgáltatást, amit gondoltam rögtön ki is próbálok. Sajnos többszöri kísérletre sem sikerül semmilyen weblapot megnyitom a felépült kapcsolaton keresztül. Az oldal írja, hogy legelőször az ő oldalukat látogassam meg a kapcsolódás után. Ez azonban nem sikerül, úgy tűnik a vpn kapcsolat létrejötte után (amit a kis lakat ikon jelez) az összes forgalmat blokkolja valami, még egy ping sem megy ki semmilyen cimre (sem internetcimre, sem ip cimre).
Amit megpróbáltam:
1. Feltelepitettem a gnome vpn GUI-t
2. Feltelepitettem az ubuntu tárolóból a 2.1.3-as vpnt,
3. Az oldalról letöltöttem és kicsomagoltam a kapcsolódáshoz megadott fileokat
a home/letöltések mappába
4. beimportáltam a letöltött ovpn konfigurációs file-t, ez beállította a kapcsolat adatait (cerificate , kapcsolat módja, port, authentication method stb)
5. a nethez történő kapcsolódás után kézzel indítom az openvpn kapcsolatot, ami elég hamar felépül , ezt egy kis lakat is jelzi.
6. próbálok a www.freeopenvpn.com - ra navigálni firefox-ból
.... itt megáll a tudomány
7. telepitettem a weblapról a 2.1.4-es klienst, gondolván hátha ez a gond, de nem segített.
Szerintetek mi lehet a probléma? Nálam van hiba, vagy a túloldalon? Linksys wag160N modem-routert használok a gyári firmware-rel, azon a vpn passthrough alapból engedélyezve van. (windows-ból egy másik vpn klienssel a munkahelyemre be tudok csatlakozni.)
Amikor Ti openvpn-t használtok, kell még valami spéci beállítás is?