liathas+1 Egyébként Heroes 3 pörög natívan is emlékeim szerint. Egyszer ki is próbáltam de a 64bit miatt kicsit hegeszteni kellett, és csak 320x240 volt hajlandó indulni. 1920-as monitoron, nagy élvezet volt. :) Wine egyébként a legegyszerűbb, de hogy lásd milyen negatív unintelligens nemsegítő szemét vagyok, leírom részletesen.
WINE HASZNÁLATA:
1. Kellékek/Terminál kinyit, majd az alant szereplő ppa-t felvesz:
sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
2. Frissít, és telepít:
sudo apt-get update && sudo apt-get install wine1.3
3. Sokan külön letöltik, bár wine dev. ppa tartalmazza (winetricks telepítése)
Terminálba beír:
winetricks
4. A felurgó kis ablakban jelöld ki a legszükségesebbeket (NE MINDENT, MERT BEHALHATNAK DOLGOK)
Én ezeket szoktam feltenni, alapból. Kijelölheted együtt is, de én egyesével szoktam, mert úgy könnyebb megtalálni ha valahol hibát ír a terminál.
corefonts
d3dx9 (user redistributable)
d3dx9_xx mindet leszedheted (ahol az xx számokat jelöl)
d3dx10 (user redistributable)
dinput8
directplay
dotnet11
dotnet20
mfc40
mfc42
msxml3
msxml4
msxml6
vbrun6
vcrun2003
vcrun2006
vcrun2008
vcrun2010
5. Wine menü -> wine beállítása
Az első oldalon választhatod ki az emulált gép típusát. Többnyire XP-n hagyom, de pár game jobban fut Win7-en.
A Grafika fülön én úgy állítom be a dolgokat, hogy az ablakbeállításoknál mindenhol bent a pipa, és az emulált asztalom mérete 1440x900. Persze ez egyénfüggő. Szeretnél-e mindig virtuális asztalt, vagy csak a program fusson. Meglátod, és eldöntöd.
5. Game feltelepít, hivatalos javítások patch-ek és egyéb állatfajok bemásolva.
6. Wine menü C: meghajtó tallózása Program Files/Heroes 3 mappa megnyit, indító exe kikeres, jobb gomb tulajdonságok, jogosultságok, fájl végrehajtásának engedélyezése programként pipa ellenőriz, ha nincs bent betesz.
6. Program elindít, user örül.
7. Kiegészítés:
Feljebb olvastam, hogy attól félsz, hogy a windows-os C:-re ír, nem nem arra ír. A Wine-s C: meghajtót ott találod, hogy amit fentebb is írtam wine menü c: megh. tallózása, vagy terminálba a /home/felhasználó/.wine mappán belül (rejtett mappa ezért van pont előtte)
Remélem kimerítő és részletes leírásom hozzásegít, hogy eredményesen használd a Wine-t. És NEM az sem zavar, hogy ezzel 20 percet lőttem el a szabadidőmből, és az sem, hogy előttem ugyanezt a folyamatot kb. 23453x leírták már. :)
Sok szerencsét.