Kingfisher üdv Szervízbe szeretném küldeni a laptopom (Dell), amit Ubuntu 8.10-zel adtak hivatalosan. Azt nem tudom, h volt e telepítve, mert használtan vettem. Persze az előző tulaj windózt telepített rá. Tudna valaki segíteni, hogy ilyenkor hogy adjam át a gépet, melyik rendszerrel? Nehogy belekössenek a garancia miatt. Jelenleg dual boot-ban üzemel. Win7/U10.04 Persze a Dell honlapján a következő szlogen: "A Dell a Windózt ajánlja"! Köszi a tippet!
hehenrik a legbiztonsagosabb, ha op.rendszer nelkul, es a HDD-t teleirod nullakkal sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX az X a hdd jelzese, live cd-rol lehetseges csak ez a muvelet. "mert használtan vettem" a garancia altalanos esetben nem adhato at.
Kingfisher hehenrikköszi a tippet. a garanciának meg utánanézek. Elvileg még 2 év. Számla a kezemben. de Dell-nél szerintem nem ilyen egyszerű (netes regisztráció, stb.)
Kingfisher hehenrikAkkor lenullázom: Ezt valaki meg tudná tippelni, hogy mennyi idő egy 320Gigás lemezen? pár perc vagy több óra?
Saboteur777 KingfisherDell garanciával annyit, hogy engem nem kérdeztek, hogy mit, hogyan, mikor, hanem jöttek, kicserélték az egész kijelzőt, aztán csókolom. Szal szerintem nem gázosak.
Phace KingfisherBementem, mondtam hogy nem jó az alaplapi hangkártya, megrendelték az újat, időpontra visszamentem, 30 perc alatt kicserélték az alaplapot, mehettem is a dolgomra.
peterh Más ügyben érdeklődve elmondták a DELL szerviben hogy nemérdekli őket a winyó tartalma. A szervizek alapból segítő készek, mert kevés a kuncsaft. Ha meg írod, hogy mi a hiba lehet, hogy további hasznos tanácsokat kaphatsz.
beg Semmilyen szoftver nem befolyásolja a garanciát, amennyiben azt hardveres probléma okozza, viszont nagy előszeretettel szokták az op. rendszerre "kenni" a hibát, tehát tényleg érdemes lenne üres hdd-vel beküldeni szervizbe.
Kingfisher Köszönöm a jótanácsokat és tapasztalatokat. A videókártya szarakodik benne, és erős a gyanú, h hardverhiba. VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M92 LP [Mobility Radeon HD 4300 Series]
hehenrik Kingfisheraz irasi sebbessegtol fugg, kb. 45perc-tol nem lesz elobb kesz. inditsd el, fozz egy-ket kavet, ebedelj, stb.