Sziasztok.
Pár gyors tapasztalat egy kezdőtől:
Letöltöttem-felraktam az Rc3b-t.
Mivel nem az Ubuntu-n megszokott telepítő fogadott, kicsit bénáztam, mire rájöttem a particionálásra.
De utána, a telepítő indításától számítva 4 !! azaz négy perc alatt fenn volt.
A particionálásnál beszámított bénázási idővel együtt is...18 perc alatt ( a lemez berakásástól számítva ) - már kérte az újraindítást.
Pekwm-nél találtam újraindítás menüt, de nem reagált rá semmit.
A kilépés-el próbálkozva, volt egy furcsaság..nem engedett ki..kért nevet-jelszót..de nem fogadta el, körbejárt...egy életem-egy halálom- kikapcsoltam erőszakkal, konnektorból kihúzva.
Utána már villámgyorsan belépett, nem is volt érdemes mérni az időt...kért nevet, jelszót, rendben belépett, kis gondokodás után ( azt az egy pipát hová tegyem) a Wi-Fi-re is kérte a jelszót, megkapta, simán csatlakozott.
Chromium szine a kattintással egy időben nyílik, a gedit nem magyar, a többi úgy láttam, igen.
Hogy mekkora a rendszer, nem tudtam megnézni, ( Gnome-on "nőttem föl ", Ubuntun és származékain, meg Debian-on, és most látok nyilván először ilyen ablakkezelőt - meg este is van....)-szóval nem találtam ilyen "Rendszerfigyelő-félét".
A wbar szimpatikus, működik, nem idegen, minden Ubuntumra ezt raktam, még a Debian-ra is.
Fucsa volt, hogy a boot-könyvtár külön van, de a Debian-on már megszoktam...
A Htop szerint eszik 83 MB Ramot, 11%-3,2% procit, a Load average :0.00 - 0,12 - 0,02 körül mozog üresen, ha semmi sincs nyitva.
A gép : egy régebbi, tesztelésre használt IBM alaplap, 1,8 GHz proci, és 1 GB SD-Ramot sikerül bele összeszedni, és 20 GB-os a winchester.
A gyorsasága imponáló..a Lucid-omhoz képest egy táltos, és a Debian-ra is jócskán ráver..úgy "érzékszervileg" tesztelve...lehet le kell porolnom a volt kedvenc P.I-emet, amiben hasít egy 233 MHz-es proci, 256 MB SD-Ram, meg egy 6,4 GB-os vinyó...