KemiaitesokSzervusz!
Nem mindegyik pulse-t szedtem le, de a lényeget igen, ezek maradtak, nem kifejezetten a "pulse" hangrendszerhez tartoznak (de lehet, neked nem is kellenek, nem is szükséges telepíteni - nálam pár alkalmazás használja: Audacious ... és a hang,- és videószerkesztőim):
- libpulse-mainloop-glib0
- libpulse0
- libsdl1.2debian-pulseaudio
- libasound2-plugins
- libgsm1
- libao2
(- vlc, vlc-nox)
Az "ubuntu-desktop"-ot én is leszedtem véletlenül, szerencsére "recovery" módban korrigálhattam - bootolásnál ezt kell választani, ha véletlenül leszeded: persze visszalopakodik a "pulse" hangrendszer is és némileg az openoffice is :) (nekem már libreoffice van: igaz ez még "karmic"-ot használva történt)
Megoldás az "ubuntu-desktop" helyettesítésére:
- gnome-desktop-data (ez húz maga után néhány - szükséges függőséget)
- libgnome-desktop-2-17
és még )esetleg)
- gnome-panel
- gnome-panel-data
- gnome-menus
- gnome-utils
- libgnome-menu2
- python-gmenu
... a következőek, ha jól emlékszem, "később" jöttek függőségként, de problémát nem okoznak: valaminek a függőségei - most nem nézem meg :)
- python-gnome2-desktop
- python-gnome2-desktop-doc
- python-gnomedesktop
Csak így, hogy "gnome-desktop" nem létezik (nincs találat a synapticban), pontosan nem emlékszem, hogy melyik milyen függőséget húz maga után.
Biztos vagyok abban, hogy ez a megoldás - emlékeim szerint - eredményre kell, hogy vezessen nálad (a legelső csoportosításom)
- gnome-desktop-data (ez húz maga után néhány - szükséges függőséget)
- libgnome-desktop-2-17
Vedd figyelembe, hogy "karmic"-ot használva szedtem le az "ubuntu-desktop"-ot, vagyis 9.10-en (karmic) hajtottam végre a folyamatot. A többi, például a "python" telepítések abból következik (-het), hogy az elérhető legtöbb hang-, kép-, és videószerkesztő alkalmazást telepítettem (KDE-st is), ritkán: nem alapértelmezett tárolókból vagy csak ".deb" telepítőt használva (a gyártó oldaláról). És ezek után frissítettem (upgrade) lucyd lynx-re :)
Az alsamixer-nél ezek vannak telepítve nagyjából:
- gnome-alsamixer
- alsa-utils
- gstreamer0.10-alsa
- libao2
- alsa-base
- linux-sound-base
- libasound2
- libasound2-doc
- libasound2-plugins
Ha nem működik, bár szerintem működnie kell ... akkor recovery módban javíts.
Sok sikert!