Sziasztok!
A minap került hozzám egy gép, mondván rakjak rá egy wint meg egy ubit. Gondoltam semmi probléma nem lesz, mert 200 szor csináltam már, de a következő problémába ütköztem:
A pc nem bootol. Azért nem bootol, mert nincs beállítva, hogy lemezről bootoljon. Gondoltam belépek a BIOS-ba és beállítom, de jelszóval van védve. A barátnőmék ( mert övé a gép ) nem tudnak BIOS jelszóról, mert azt se tudják mi az a BIOS, senki sem tudja ki írt be jelszót és miért. Azon gondolkoztam ezután, hogy ha mást nem egy bios frissítés lenullázza az egészet, bár erre nem mernék megesküdni. Következő gond az alaplap típusa. Az alaplapon semmilyen nyom nem utal az alaplap típusára, se gyártó, se modellszám se semmi, ezáltal nem tudom melyik bios jó neki.
A gépen van egy félig-negyedig üzemképes xp, ami nem hajlandó bejelentkezni sehogy sem. beírom a jelszót, elkezd bejelentkezni, de ugyanazzal a lendülettel ki is dob. ilyenkor mi a teendő? Azon kívül hogy új gépet kéne venni :)
És még valami, laptopokon van olyan, hogy egy rejtett partícióra ráteszik a wint, hogy bármikor újra lehessen telepíteni (recovery mód), ezt nem lehet megcsinálni egy másik géppel (sajátommal) ha átrakoma winchestert? Bocsánat, hogy itt kérdezem, de más fórumokon nem kapnék rá választ. Mindenesetre ez csak egy kis extra lenne, a probléma a feljebb lévőkben van, amire várnék valami választ, hogy merre induljak el.
Köszönöm előre is!