Sziasztok. elnéést ha iszonyat hülyét kérdezek, de 2 hét ubuntu után kezdek becsavarodni, mert a win simára gyalulta az agyamat, itt meg gondolkozni kéne ami nehezen megy. :D nah a jó hosszú bevezető után elmondanám a "problémám". annyi progi van fent de az istennek sem találom őket.. a win bepakolta a start menü programokba oszt onnan indithattam,de ez a bantu van amit nem hajlandó bepakolni.. no gondoltam sasoválok a neten, eljutottam egy olyan oldalra ahol aztat mondták, hogy eztet telepiccsem fő oszt jó lesz nekem me ez itten kilistázza a progikat.. ennek neve: menu-xdg alias DEBIAN Menu no há felraktam de nem akar ez sem megjelenni... egyébként itt olvastam ezt: http://monkeyblog.org/ubuntu/installing/hungarian/#where_did_it_go másik gondom. ez a hibaüzi jön ki: W: Duplicate sources.list entry cdrom://Ubuntu 6.10 _Edgy Eft_ - Release i386 (20061025) edgy/main Packages (/var/lib/apt/lists/Ubuntu%206.10%20%5fEdgy%20Eft%5f%20-%20Release%20i386%20(20061025) _dists_edgy_main_binary-i386_Packages) W: Duplicate sources.list entry cdrom://Ubuntu 6.10 _Edgy Eft_ - Release i386 (20061025) edgy/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/Ubuntu%206.10%20%5fEdgy%20Eft%5f%20-%20Release%20i386%20(20061025) _dists_edgy_restricted_binary-i386_Packages)
menu-xdg vagy mi..
látom semmi ötlet.. :(
az első problemádra ötletek: 1. indítsd terminálból a programot (a parancs a feltelepített csomag neve, pl: VirtualBox_1.3.8_Ubuntu_feisty_i386.deb akkor a parancs VirtualBox, kis és nagybetűre figyelj!) 2. asztal > jobbklikk > indítóikon létrehozása (parancs, lásd 1. pont) 3. rendszer > beállítások > főmenü szerkesztése (vagy ilyesmi, nem emlékszem és most nem ubun vagyok) itt be tudod állítani, hogy mik jelenjenek meg a menükben.
Ennyivel később: egy hónap
Hali! Először én is a menu-xdg -vel próbálkoztam, nem történt semmi. Viszont: sudo apt-get install menu parancs után indítsd újra az X-kiszolgálót (Alt+Ctrl+Backspace), és ott lesz a Debian menü az Alkalmazások menüben. 7.04-en legalább is működik.
Ennyivel később: 15 év
administrator lezárta a témát.