Sziasztok!
Szeretnék egy ismerősömnek ubuntut rakni virtuális gépre. (virtualbox 4.0.2)
Win alól, amikor a gépet csinálom, operációs rendszer verziónak mit érdemes megadni?
Tehát az OS típusa: Linux, Verzió: 2.6 (hisz ezt a kernelt használja)
Vagy OS típusa: Linux, Verzió: Ubuntu
Biztonsági okokból kérdezem, mert egyedül nem tudná megoldani, ha ez okból kifolyólag bármi hibája lenne. A saját gépemre az ubuntu lehetőséget választottam, és lekopogom futkorászik zökkenőmentesen.
Van jelentősége, vagy csak én vagyok kicsit paranoid?
Ja és azért szeretnék 10.04 et tenni, mert a videókártyája meghülyül a 10.10 től. Ugyanaz a problémája, mint nálam volt: http://ubuntu.hu/node/22311
Éles rendszeren ki lehet ütni ezt a hibát, virtuálison meg már nem emlékszem, hogyan is csináltam, de nem a nomodeset kapcsolóval. Vagy a letölthető lemezképbe már javították a hibát?
Köszi a választ mindenkinek, sok felesleges próbálkozástól mentenétek meg :)
Szerk: új gondom is van: A rendszer konfigurálásának az usb menüjében a szűrőkkel. Ugyanis, ha létrehozok egy üres szűrőt, az azt jelenti, hogy a virtuális gép felismer minden usb eszközt, amit a géphez csatlakoztatok. Utána létre akarom hozni a már csatlakoztatott usb eszközök szűrőit. Sikerül is, de miután indítanám a gépet, hogy felpakoljam a rendszert, az usb-s eszközök csődöt mondanak, tehát nem tudok kilépni a virtuális gépből sem,csak resettel, mert a bill és az egér is usb-s. Mit lehet tenni ilyenkor? Jobb, ha nem hozom létre a szűrőket a meglévő eszközökhöz, csak egy üreset? Vagy elég, ha kiveszem a pipákat előlük? bár akkor meg nem látható, nem értem..