Fülig J.Nos, maximum itt válaszolnék röviden, neked. :-)
Először is, megvagyok elégedve vele. De még nem mondanám, hogy tökéletesen fut rajta az Ubuntu, azért vannak vele plusz problémáim a régebbi gépemhez képest (de ez leginkább a GPU miatt van). Fglrxel nagyon simán fut a Compiz, életre kelthető a videók hardveres gyorsítása, de például a böngészőben egy kis idő után már jól lehet szabad szemmel látni, ahogy rajzolja ki föntről lefele a weboldalak tartalmát. Most éppen emiatt áttértem a nyílt meghajtóra, amivel ez a böngészős probléma nincsen (meg persze amúgy is ezt preferálom). A Compiz így nem fut olyan simán, illetve ez inkább a kockaforgatásnál látszódik, de egyre jobb lesz. Megjegyzem, hogy ez X1600-al is sima művelet, szóval van azért hova fejlődni, folyamatosan frissítek is (kernel, xorg-edgers PPA). Néhány alkalmazásnál vannak megakadások (szintén a nyílt meghajtó miatt), és például pár napja elkezdte azt is, hogy ha a Skype-ban csevegőablakot akarok nyitni, akkor restartol az X (mondjuk pl. a SteelStorm sem megy). A videók viszont jól mennek, akár kevésbé durva 1080p-set is elvisz, cserébe "simább" a lejátszás, mint UVD-s gyorsítással (mármint hardveres gyorsítással sem akadtak, sőt, többet elvitt jól, de mégis olyan fura volt). VirtualBoxban frankón tudok futtatni vendégrendszereket, de azokból 64 bitest nem eszik meg sehogy sem (pontosan nem tudom mi a probléma).
Összességében tehát egyelőre még nem tökéletes, de idővel lesz ez jobb is, mint ahogy régebbi hardverekkel is tapasztalható volt. Azt mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy a hardver nem egy erőgép, a CPU-nál FPU kivételével gyorsabb a notimban levő K8-as, szintén 1600 MHz-es Turionom. Én azt tudtam, hogy nekem ez elég lesz amire használni akarom, és ilyen tekintetben nem is csalódtam. :-)