KendekNos, érdekes dolgok történnek itt :)
Az Ubuntu önálló ténykedésbe/evolúcióba kezdett.
Leklónoztam egy gyorsan kialakított partícióra. Ráeresztettem a sudo update-grub-ot, mivel tiltottam a GRUB2 telepítését. A pendrive véletlenül pont bedugva volt eközben. Végeredmény, GRUB2 betette az új partíción lévő klónt, és a pendrive klónt is. Öröm bódogság, mehet a restart, indítom a HDD-s klónt, megy szépen. Minden benne van, még a Mozilla Firefox könyvjelzők is, bár a telepített rendszer 2.90 GB helyett 2.81 GB-ot foglal. Nem tudom mi az a 90 MB de nem is zavar, mert működik szépen a rendszer. Na szóval szép szép megy minden, de ha már egyszer bedobta a GRUB2 a pendrive-ot is lássuk, hátha csoda történik.
Na meg is történt, épp erről írok most:) Eltűntek a négyszögek, minden flottul megy, teljesen korrekt, igaz hogy indításkor nyomott egy erős fsck-et, de hát istenem ennyi belefér. Utána újraindította magát, és láss csodát, megy mint az álom, minden panel elem a helyén, szebb nem is lehetne. Igaz hogy ez a rendszer már csak 2.67 GB a 2.90 GB helyett, de megint csak nem érzem hátrányát. Gondolom részben az ext4 ext2 különbségeiből adódik.
Szóval lényeg a lényeg, működik a pendrive-ra éles rendszer klónozása is, ha elsőre galibás, kell egy újraindítás és hagyni hadd nézze át a hibákat magától és ha minden igaz szépen menni fog.
Köszönöm szépen a segítséget és a gyors válaszokat. Elértem célom, megy a pendrive-on a kész rendszer.