traveler Sziasztok! Nemrég váltottam XP-ről ubuntu-ra. Megbízható CD/DVD író programot keresek. Olyat, ami magyarul is tud. Tudnátok ajánlani? Ki milyet használ? XP alatt Nero-t használtam.
eezeemen Ha egyszerűbbet akarsz, GnomeBaker, vagy Brasero. De ha a Nero stílusúakhoz vagy hozzászokva, akkor Xfburn vagy K3b (utóbbi viszont KDE-s). Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Mindegyikük tud magyarul. Egyébként a Nero-nak van Linuxos változata is, de természetesen az fizetős.
DcNdrew eezeemenBármelyiket használhatja, de nekem egyedül a K3B volt az, ami használható volt, és ki is írta konkrétan a lemezt hiba nélkül.
bohem eezeemenSzevasz. Nos nekem is az ISO CD-DVD-re való kiirással van gondom. Letöltöttem az iso fáljt. vadi új DVD-traktam be, és inditani a K3b-már nem lehet. A Raseroval ugyan ez a helyzet. Valamit biztosan nem jól csinálok. Ha van ötleted, szivesen veszem. Üdv Bohem.
eezeemen DcNdrewPersze, azt én is tudom, hogy a K3b a legjobb választás ezek közül :-) De azért az Xfburn se rossz. Csak van aki nem szereti, mert az "egész" Kubuntu vele együtt jön, és az meg milyen már.
Kendek begAzért érdemes a következő paranccsal telepíteni, annyi "szemét" nem kell: sudo apt-get install --no-install-recommends k3b
drumond Nallama Brasero sosem hibazik.rengeteg dvd-t megirt a draga. Csak 1 hibat kovetett el,egy 8 gigas lemezre nem irt meg egy jatekot jol,de lehet azsem az o hibaja volt .KITUDJA. Hajra Brasero !
inigo norby87újraírható dolgok törlésével szokott lenni gondja. legalábbis korábban. a gnombakerrel nincs gond.
eezeemen bohemSemmi hibaüzenetet nem kapsz? Nálam nagyon ritkán előfordul, hogy a rendszer nem ismeri fel indításkor a DVD írómat, ilyenkor ki is írja, hogy nem található DVD író eszköz. Esetleg próbáld meg terminálból indítani, a kimenetet pedig másold fel ide, hátha ki tudunk valamit okoskodni...
kukimuki Én is a Nero Linux-ot javaslom, igaz, hogy fizetős, talán valami 4000ft az ára. Nekem nagyon bejött. Annyi hibát találtam benne, hogy képfájl felírása helyett képfájt felírása az opció neve. De ez is csak egy fordítási hiba, tökéletesen működik!
ChDeep Helló! Gnomebaker 100% müködik és megbízható. Személyes kedvenc a Brasero... ugyan le kell szedni a csomagon kívűl pár adalék csomagot is, de utánna király az is. (cdrdao, dvdauthor, transcode ) asszem enyi és ha ez megvan akkor Brasero is totál 100%-os :)
mukk ChDeepNagyon Off leszek:Miért kellene hogy magyarul is beszéljen? ..mert ez is kitétel volt a post indítójának...a lényeg írja meg tisztességesen a lemezt.Mindegyik fentebb emlegetett íróprogram jó, a kb3-a a felesleges kölönckék miatt kicsit nyügi ...és egyébként el vagyok a kozolos-rüttyögőkkel is mint a puppy-ban: még a Blu-Ray lemezt is megírja és nem is tol el semmit a háztól..ha a hardver tudja a dolgát:alaplap és az író (röhelyes,de ez sokkal fontosabb mint maga az íróprogram)