10.10-es Ubuntut telepítettem (de mindel ezt csinálja) és a telepítő is csak acpi=off módban indul el valószínűleg a rendszer is így indulna de nem tudom elindítani hogy ezt az acpi=off módot a grub ba beállítsuk. Live cdről is megpróbáltam már de úgy se ment. Mit kell tenni? A laptop típusa: Dell Inspiron M5010

Ezt megpróbálhatod: http://ubuntu.hu/node/19653

OtsegoEzzel a megoldással már próbálkoztam és nem működött.

A gép bekapcsolásakor hívd elő a GRUB menüt (a Shift lenyomva tartásával), majd nyomd meg az "e" billentyűt. A "quiet splash" után írd be ezt az "acpi=off" dolgot, hogy így nézzen ki:

guiet splash acpi=off
    Nyomj egy Ctrl-X gombkombinációt a rendszer indításához. Szerkeszd át a /etc/default/grub fájlt (Alt+F2 -> gksu gedit /etc/default/grub) a következőképp:
    GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi=off"
    Végül terminálban add ki a
    sudo update-grub
    parancsot.

KendekEzt is megpróbáltam be írtam az "acpi=off" parancsot a "guiet splash" után és nem történik semmi ugyan ott ál meg ahol előtte.

privatMégis csak jó, elkeseredésemben rápróbáltam még egy párszor és csak sikerült köszönöm a választ.

KendekMindent megcsináltam, meg is jegyezte a beállítást de újra indítás után nem indul el. (Az általad leírtakat terminálból hajtottuk végre. Ezzel lehetett a probléma?) Bocsi én rontottam el jó volt a válasz megoldódott a probléma. Köszönöm szépen. Tapasztalat. Ettől a beállítástól a laptop nem kapcsol ki a megoldás ugyan oda pci=noacpi beállítás, képet is ad és ki is kapcsol van akku kijelzés is.

Ennyivel később: 11 év