pilgrimTehát a mount nem talál ext4 (vagy bármi használható) partíciót az sda4-en. mount -t ext4 /dev/sda4 /home/szilmag/adat fsck mit mond rá? (Azt írtad, a SMART ad hibákat. Akkor az a lemez kuka. Adatokat nem szabad rábízni.)

a mesterAz újabb mount parancsra: szilmag@szilmag-desktop:~$ mount -t ext4 /dev/sda4 /home/szilmag/adat mount: ezt csak a rendszergazda teheti meg szilmag@szilmag-desktop:~$ sudo mount -t ext4 /dev/sda4 /home/szilmag/adat [sudo] password for szilmag: mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z) /dev/sda4 eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlót fsck-ra: szilmag@szilmag-desktop:~$ fsck fsck a(z) util-linux 2.20.1 csomagból e2fsck 1.42.9 (4-Feb-2014) /dev/sda2 is mounted. WARNING!!! The filesystem is mounted. If you continue you ***WILL*** cause ***SEVERE*** filesystem damage. Biztosan folytatni akarja? Innen nem mertem tovább menni, megnéztem, de nem tiszta hogy ez a parancs hogy működik (az sda2 egyébként a rendszer partíció)

a mesterNem tudom ez számít-e, de a Lemezek (gnome-disks) / SMART adatok, öntesztek több helyen is hibát jelez. kuka

a mesterszilmag@szilmag-desktop:~$ sudo fsck.ext4 /dev/sda4 [sudo] password for szilmag: e2fsck 1.42.9 (4-Feb-2014) ext2fs_open2: Bad magic number in super-block fsck.ext4: Superblock invalid, trying backup blocks... Superblock has an invalid journal (inode 8). Törlés? mondtam anyunak, hogy ennek annyi :/ szerk.: öhm.. na most az történt, hogy felcsatolta xD mmint most, a parancssort már bezártam, és megnyitottam a Synapticot, és egyszer csak megjelent a csatolt kötet az indítón, és látok mindent.. pillanatnyi elmezavar? Most gyorsan átnézzük, hogy van-e rajta menteni való

Ennyivel később: 8 év