szlezak.tamasTesztek aloldalon „Alkalmazások menü egyszerű, de ugyan akkor szerintem nagyon látványos.” az „ugyanakkor” szó szerintem egybeírva helyes. Amúgy tetszik az oldal, sok erőt kívánok, csináld sokáig ;-) szerk.: a fordításba pedig bele lehet ám segíteni, mert jelenleg kb ketten csináljuk Marcus-szal :P https://translations.launchpad.net/elementary (csak annyi, hogy ne egyből elfogadásra menjetek, hogy át tudja olvasni több ember is, mielőtt belekerül a rendszerbe)
Elementary OS
lukibeniKöszönöm az észrevételt, a hibát már javítottam is. A nyelvi megjegyzéseket nem rosszindulatból írtam mellé, csak jelzésnek olyanoknak akiket esetleg zavarna a használat során. A fordítás szerintem nekem nem menne jól mert nem megy annyira jól az angol. Viszont annak örülök, hogy vannak olyan lelkes emberek akik foglalkoznak vele. A Geary-t nem látom a listán annak máshol van a fordítása?
wixNéztem egy videót róla, és nekem is nagyon tetszett. Én most jöttem vissza egy komolyabb Windows-os, és openSUSE-os kitérő után. A hatások, és a működés, valamint a bemutatott alkalmazások nagyon tetszettek. A minimalizmus jellege szintén nagyon tetszett, és eléggé kézre állna. Egyenlőre még nem váltok róla, mert jól belaktam ezt az Ubuntut, de nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy majd a jövőben élőben is megnézem jobban. :) Köszi a választ! :)
szlezak.tamas"amely egy minden-körüli jobb élményt biztosít" A "minden-körüli jobb" az inkább úgy hangzik magyarosan, hogy "jelentősen jobb".
Na, még egy disztró, ami nem megy fx5200-as kártyával. De még az elementary-desktop sem Ubuntu 12.04-re telepítve. A grafikus felület megvan, de olyan gatya, tetű lassú, hogy az már a bűncselekmények közé tartozik, és 6 év szabadságvesztéssel kellene büntetni!!! Elfelejtve.
szlezak.tamasHa nincs ott, akkor azt nem fordítjuk, vagy csak én nem tudom hol van a fordítása :) A fordításhoz pedig nem angolul, hanem magyarul kell jól tudni, erről bővebben Kelemen Gábort kérdezd. Ha mégis érdekelne a dolog ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: http://ubuntu.hu/node/32408
nightwalkerSzépen alakul a letöltések száma.: Több mint 10000 32bitesből,és több mint 9000 a 64bitesből.
wixA desktop ikon még a rusnya gnome ikon: http://kepfeltoltes.hu/121130/K_perny_k_p.2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg A plank téma lecseréléséről találtam egy leírást az egyik fejlesztőtől,de nálam nem működik.: "We're using Plank which is a super simple dock. We do have some settings for it in System Settings > Desktop. As far as theming goes, it's themable, you just have to drop themes into /usr/share/plank/themes and then symlink ~/.config/plank/theme to the theme of choice. That's how the original developer of Plank intended it. We don't include a UI for themes because a.) there aren't really that many out there, b.) the theming engine isn't that powerful, and c.) we want our users to have a consistent experience. If you're a power user who wants to dig into it though, it's all there."
nightwalkerA hibát tessék bejelenteni :) A plank témáit pedig én is hiányolom, de amúgy használható a rendszer (bár a noise folyton crashel mostanában :(
nightwalkerNa,rájöttem!!! Letöltesz egy plank témát,és nem lecserélni kell a meglévőt,hanem megnyitni a ./config/plank/theme mappában a theme fájlt szövegszerkesztővel,és egyszerűen át kell írni az értékeket,a letöltött témában lévőkre.Menteni,és ennyi. Íme,az enyém ilyen lett.: http://kepfeltoltes.hu/121202/K_perny_k_p__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Sziasztok! Lecseréltem a xubuntumat az ElementaryOs Beta 1-re és a memória kezeléssel kapcsolatban lenne kérdésem. Xubuntuban ha elindítottam egy programot majd bezártam akkor a memória használat megnyitáskor nőtt bezáráskor meg logikusan lecsökkent. Az ElementaryOs -ben viszont nem ezt tapasztalom minél több programot nyitok meg annál nagyobb a memória fogyasztás és ez a helyzet a programok bezárása után sem változik. Hogyan tudnám ezt a problémát orvosolni?
Telepítés előtt kipróbáltam a rendszert és jelentkezett ez a probléma de reméltem hogy élesben másképp lesz.
Egy kis hasznos infó:A geary mail következő kiadása már fog tudni több fiókot kezelni. Én személy szerint nagyon örükök ennek.Nem használnám a thunderbird-öt utána. Már csak az lenne nagyon szép,ha a midori-ban lenne flash támogatás.:)
nightwalkera linugzos midori tud adult flash gaméket jácani