gyarakilaszlo((na vettem egy kulso dvd irot meg par dvdt hogy ha kell, akkor tudjak menteni...))
szoval probaltam 10.10 64bit ubuntuval cd-rol, usbrol, anno telepitettrol, es most sem akar menni a gparted, egyszeruen kifagy. nem csipazza a netbookomat valamiert.
amint azt emlitettem epp a pardust akartam megnezni, amit felnyomtam usbre, be is bootoltam rola, ment is, csak 1gb ram nem valami okes hozza... viszont a particionaloja beindult - na gondoltam egyet es elkezdem buveszkedni, mert az ubuntu telepitesekor nem volt ra lehetosegem, hogy szet szedjem kulon home particiora - ennek az lett a vege, hogy pont amikor zsugoritottam az ubuntut, amiben 27GB adat volt 60GB-ra 189GB-rol, olyan 40%-nal megfagyott a netbook, mert tul sok mindent csinaltam meg rajta, marmint ezt netbookhoz kepest kell erteni, live rendszeren termeszetesen
innentol kezdve csak az usbs pardussal tudtam mar elinditani a gepet, mert eltunt a grub. meglestem a particionalojaval hogy mi a banat sikeredett... szerinte a zsugoritas sikerult, csak most van egy ures 60GB particio. mivel a parduc zabalja a ramot, nem volt lehetosegem semmit sem csinalni benne az este, hat kinomban a felcsatolhato windows particomrol neztem videot :D
aztan felment az agyvizem es ma vettem kulso dvd irot, masik lapitopiban vista alatt ubuntura csereltem a pardust, de a vista nem tudta helyrehozni a pendriveon azt az apro hibat, amit a dd parancs miatt kaptam, hogy csak 1.24GB particio aktiv rajta a maradek nincs lefoglalva a 8-bol. De legalabb megy, es nem fagy ki ha konzol mellett fut egy firefox, meg egy dvd iras...
no most mivel a testdisk rohadt sokaig szamolgatja a vinyot, inkabb kibanyaszom a home mappat, at az ntfs particiora, mert annak semmi baja, aztan valami nem ubuntuval (opensuse, pardus, vagy akarmi) aminek megy a particionaloja, most fogom es rendesen megcsinalom, ha mar beutott ez a balszerencse...
osszegezve, fut a live ubuntu 10.10 64bit, de gparted nuku, en meg nem vagyok konzol virtuoz (egyelore) terveim szerint akkor felkuldom a 11.04 betat oszt hadd szoljon :D
persze ha a gep is ugy akarja