MorelloEddíg én is úgy gondoltam, hogy a logikusan elhelyezett menürendszertől nincs egyszerűbb, gyorsabb megoldás/alkalmazásindítás. De van. Mindenki az egérrel hadonászik, idekattint, odakattint. A billentyűzet lehetőségeit nem használjuk ki. El szeretném indítani a böngészőt, vagy a terminált, vagy akármit, akkor megkeresem a menübe, és rákatt. Ha már úgyis tudom mit keresek, akkor ott a gnome-do, synapse, kupfer, fél másodperc alatt el lehet indítani.
Az alap unity-nál az a jó az alap gnome-hoz képpest, hogy van egy indító, amiről 1 kattal indulnak a kedvenc, legtöbbet használt alkalmazások, nem kell teleszemetelni ikonokkal az asztalt, és a panelt. A helyek menü hiányával sincs gondom, mert ha rábökök a home-ra, (1klikk) azon belül kiválasztom azt a mappát amit keresek (még1klikk) akkor ugyanott vagyok mint eddíg voltam (klikk a menüre, kiválasztani amit szeretnék, majd megint klikk) Napi szinten használom élesbe, munkára, és bár óckodtam kicsit az egésztől, és tényleg van 1-2 apró hiányossága, de azt kell mondjam, hogy sokkal gyorsabban tudok rajta dolgozni, mint a régi gnome-on. A leghatékonyabb megoldás meg a synapse (kde alatt a kupfert használom). Nyílván nem tökéletes még a rendszer, de látok benne lehetőségeket.