Sziasztok!
Én sajnos nem vagyok megelégedve a Nattyval. Béta 2 verzió van fönt (10.10-ről lett frissítve, tudom, nem a legjobb megoldás, de nincs külön /home partícióm, és nem volt kedvem adatot menteni stb).
A probléma a következő:
A compiz látszólag nem támogatja a videokártyám (Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Chipset Family VGA compatible), és ezt ki is írja, amikor be szeretnék lépni Unity felülettel, aztán lefagy, indíthatom újra. Egyszer mondjuk tökvéletlen elidult az Unity, de az csak egyszeri alkalom volt. Egy ideig a KDE-ben működött minden. aztán sudo apt-get upgrade, és nem működnek az asztali effektek. Ez nem nagy, baj túlélem forgó kockák nélkül. Egyébként a külső vinyómon levő 10.10-ben minden tök jól működik a compizzal kapcsolatban, KDE mondjuk nincs rajta.
A nagyobb problémám viszont az, hogy nem tudok belépni. Egy ideig csak minden 2. indításra fagyott oda a bejelentkezési képernyő, akkor, amikor jelszót akartam beírni. Átállítottam automatikus bejelentkezésre, működött is. Viszont most meg azt csinálja az utolsó frissítés (apt-get upgrade) óta, hogy befagy az automatikus bejelentkezés képernyő, és semmire nem reagál. a Ctrl+Alt+F1-re sem, semmire. Recovery módban újraraktam a gdm-et, semmi változás.
Mit javasoltok? Maradjak inkább a 10.10nél?
Köszi: Peti
SZERK: ja igen... az apport pedig egyfolytában összeomlik, illetve frissíteni sem engedi valami hülye függőség miatt. ennyit a bugreportról...