Sziasztok! Belefutottam egy nagyon csúnya hibába és a megoldást nem tudom, hogy hogyan kellene abszolválnom! Alaplapot, procit illetve memóriát cseréltem a gépemben (ASRock Wolfdale1333-GLAN/M, Intel® 945GC, Celeron 3200, DDRII 533MHz) és a telepítő cd (desktop) nem tud bebootolni! Ezt a problémát egy alternate verzióval áthidaltam, de a telepítés utáni rendszerindításkor a Display Manager - ig jut el és onnan nem tud továbblépni! A videokarim Radeon X1600XT, és ezzel a régi AMD - s gépemen simán futott az ubuntu! Mit kellene tennem, hogy végre megint használhassam a jól megszokott ubuntumat az új környezetben??? Előre is köszönöm a segítséget: Piem
Alaplap csere után ubuntu zéró
szerintem vár olyan ét hónapot mert a hardy-ban vanvalami komolyabb eszközfelismerő
DcNdrewValóban Hurrá, mivel csakis azért váltottam AMD prociról IntelCeleronra, mert egy kicsit (tényleg "nem" nagyon) lassú volt bizonyos alkalmazásoknál az intel emuláció miatt a gép! Ez meg most annyira új cucc, hogy a sima desktop cd - s verzió nem volt hajlandó még live - ban sem futni! Egy szónak is 100 a vége mindenkinek ajánlom a live DVD használatát, a linux tanárom(felnőtt oktatás :) ) szerint a DVD - n kb 8 - 10 kernel lehet fent, így szinte biztos, hogy bármilyen gépre fel tud kúszni a jó kis UBUNTU!!! VIVA LINUX!!! :):):)
piemJaja. A kerneles dologgal én is szembesültem. Vétkeztem, újratelepítéssel oldottam meg egy problémát, viszont áldom érte az agyamat. Frissítéskor fennhagytam a régi kerneleket, és mivel a korlátozott meghajtók nem akartak működni, Envy-vel tettem föl a grafikus kártyát a Feisty kernelre, merthogy nekem csak azzal működik a net. Szóval most már minden van. 3D, GLX, net, hang 5.1-ben, és mindez 7.10 alatt - csodás. :D Ráadásul külön partícióra tettem a home-omat is, blubuntu témát tettem föl, tiszta mennyország az egész. :D
DcNdrewNem fogjátok elhinni: Tegnap vascsere történt, A8N-SLI SE alaplap, AMD Athlon 64 3000+ processzor, 2x512 MB Kingmax 400 MHz DDR RAM lett lecserélve Gigabyte M56S-S3 alaplapra, AMD Athlon 64 X2 5600+ processzorra és 2x1GB Kingmax 800MHz DDR-II. RAM-ra. Megvoltam róla győződva, hogy újra kell telepíteni az oprendszert a másféle eszközök miatt. Hát tévedtem ugyanúgy működik minden tovább mintha semmi sem történt volna legalábbis eddig. Aztán később lehet, hogy belefutok valamibe.
karmesterEzek nagyon jó dolgok, pedig az ember azt hinné, hogy a vascsere teljes reinstallt kíván! Én, mint rendszergazda most futottam bele egy ugyanilyen sztoriba és kellemesen csalódtam, mert egy teljesen másik vassal minden alkalmazás simán fut! Bár a saját gépemen még egy kis szüttyögés van a 3d - vel, de remélem azt is sikerül idővel és jó sok utánaolvasással megoldani!