Sziasztok! Belefutottam egy nagyon csúnya hibába és a megoldást nem tudom, hogy hogyan kellene abszolválnom! Alaplapot, procit illetve memóriát cseréltem a gépemben (ASRock Wolfdale1333-GLAN/M, Intel® 945GC, Celeron 3200, DDRII 533MHz) és a telepítő cd (desktop) nem tud bebootolni! Ezt a problémát egy alternate verzióval áthidaltam, de a telepítés utáni rendszerindításkor a Display Manager - ig jut el és onnan nem tud továbblépni! A videokarim Radeon X1600XT, és ezzel a régi AMD - s gépemen simán futott az ubuntu! Mit kellene tennem, hogy végre megint használhassam a jól megszokott ubuntumat az új környezetben??? Előre is köszönöm a segítséget: Piem

szerintem vár olyan ét hónapot mert a hardy-ban vanvalami komolyabb eszközfelismerő

• piem válaszolt erre.

zali1114Ettől féltem, hogy ez lesz a javaslat!!! Természetesen ezt is nagyon köszönöm! Nincs valami egyéb ötlete valakinek???

• piem válaszolt erre.

piema probléma a dvd - s verzióval megoldódott Yeeppie i yaaah!!!

DcNdrewValóban Hurrá, mivel csakis azért váltottam AMD prociról IntelCeleronra, mert egy kicsit (tényleg "nem" nagyon) lassú volt bizonyos alkalmazásoknál az intel emuláció miatt a gép! Ez meg most annyira új cucc, hogy a sima desktop cd - s verzió nem volt hajlandó még live - ban sem futni! Egy szónak is 100 a vége mindenkinek ajánlom a live DVD használatát, a linux tanárom(felnőtt oktatás :) ) szerint a DVD - n kb 8 - 10 kernel lehet fent, így szinte biztos, hogy bármilyen gépre fel tud kúszni a jó kis UBUNTU!!! VIVA LINUX!!! :):):)

piemJaja. A kerneles dologgal én is szembesültem. Vétkeztem, újratelepítéssel oldottam meg egy problémát, viszont áldom érte az agyamat. Frissítéskor fennhagytam a régi kerneleket, és mivel a korlátozott meghajtók nem akartak működni, Envy-vel tettem föl a grafikus kártyát a Feisty kernelre, merthogy nekem csak azzal működik a net. Szóval most már minden van. 3D, GLX, net, hang 5.1-ben, és mindez 7.10 alatt - csodás. :D Ráadásul külön partícióra tettem a home-omat is, blubuntu témát tettem föl, tiszta mennyország az egész. :D

DcNdrewNem fogjátok elhinni: Tegnap vascsere történt, A8N-SLI SE alaplap, AMD Athlon 64 3000+ processzor, 2x512 MB Kingmax 400 MHz DDR RAM lett lecserélve Gigabyte M56S-S3 alaplapra, AMD Athlon 64 X2 5600+ processzorra és 2x1GB Kingmax 800MHz DDR-II. RAM-ra. Megvoltam róla győződva, hogy újra kell telepíteni az oprendszert a másféle eszközök miatt. Hát tévedtem ugyanúgy működik minden tovább mintha semmi sem történt volna legalábbis eddig. Aztán később lehet, hogy belefutok valamibe.

• piem válaszolt erre.

karmesterEzek nagyon jó dolgok, pedig az ember azt hinné, hogy a vascsere teljes reinstallt kíván! Én, mint rendszergazda most futottam bele egy ugyanilyen sztoriba és kellemesen csalódtam, mert egy teljesen másik vassal minden alkalmazás simán fut! Bár a saját gépemen még egy kis szüttyögés van a 3d - vel, de remélem azt is sikerül idővel és jó sok utánaolvasással megoldani!

szotaSzerencsére otthon csak múlt, a melóban meg....ewwan

Ennyivel később: 14 év