KimariteA router nem az enyém, hanem az alattunk lakóé, nekem csak a kártyám van a gépben amivel veszem. De a másik ami probléma lehet, és amit olvastam is valahol, hogy a Debian 6 nem szereti a WPA titkosítású wifi kapcsolatot. Ez pedig sajnos az.
Ma, mivel nem nagy dolog, mert a net elég gyors, letöltöttem a D6 cd1-es iso-t, és penre raktam. Automatikus grafikus intstall volt vagy mifene amivel próbálkoztam. Elősször kiírta, h kéri a b43/ucode5.fw és b43-open/ucode5.fw -t, ha ez van csatlakoztatható meghajtón. De mivel nem volt, tovább mentem, erre meg el sikerült jutni, addig hogy dhcp-kapcsolatot keresett, ami nincs ugye, és ennyi, vége. Szóval, mivel fogalmam sincs mi fenét tehetek hirtelen, az jutott eszembe, h próbálkozom a live iso-jával, aztán meglátom. :)
szerk.: nem megy a dolog. Hiába telepítem a b43-fwcutter és firmware-b43-installert, de amikor bedugtam az usb-s wifimet, azzal sem volt semmi eredmény. Azt hiszem amíg wifim van és nem tyúkbeles internet, addig nem tudom, mi a fenét tegyek. Max #! gome-mal. :)