DcNdrewSziasztok!
Nálam is eddig a Natty ment, de eléggé zavaró hogy ha több program van megnyitva, akkor már nehéz lavírozni közöttük (hiányzik a tálca). Asztal megjelenítő nincs (igaz van billentyűkombó), aztán meg nem minden progi indítóját tudom kipakolni a balsávra (pl. UbuntuTweak). A másik, hogy én személy szerint szeretem átlátni a programokat (klasszikus startmenü-féle elrendezés), testreszabni. Persze ez részben paranoia, részben meg a régi beidegződés, elismerem. :) Szóval vegyesek érzelmeim. Nem rossz a gondolat (unity), de valahogy még nem az igazi...nekem.
Ja, és valahogy lassan indulnak elsőre a programok (talán mert nem tiszta telepítés?)
A fenti hosszú felvezetés oka, hogy most mindezek miatt Kubuntura váltanék. Elég sok méltató bejegyzést olvastam...ez biztató. Eddig kipróbáltam telepítés nélkül, pendrive-ról.
Az lenne a kérdésem azokhoz, akiknél rendesen telepítve van, normál jelenség-e, hogy a processzor ventilátor (vagy a gpu) folyamatosan zúg (magyarán mintha nem lenne frekiszabályozás)? Az Ubuntu 10.10 de a 11.04 is ebben megelégedésemre szolgált, kis terhelésnél csöndes volt a gép. A Kubi viszont eléggé fújja a meleget, pörgeti a ventit.
Amúgy viszont nagyon csinos az egész oprendszer!
Szóval lehet hogy csak a pendrive-ról futtatás miatt van? Telepített formában csendesebb? Kinél mi a tapasztalat?
Köszönöm, ha van vélemény. :)
(Dell 1330 XPS a noti. Ha ez számít.)