sandsÚgy látom a védelmedre kell keljek, mert én nagyon szeretném a Kubuntut, ha működne normálisan. Nem kizárólag hw problémáról van szó, de az is van benne, mert nekem a laposomban és az asztalimban is ati kártya van. A KDE amióta az eszemet tudom, és Linuxokkal próbálkozom, nem működik normálisan ati kártyákkal. Továbbá a Kubuntut, ha jól tudom újabban nagyon kevesen fejlesztik, és ezért nem tökéletes a rendszer. Ezen felül a KDE hw éhségét sokan cáfoljátok, de AMD és ati eszközöket egyszerűen megeszi a rendszer, és nem lehet vele mit tenni. A 9.04-es Kubuntu volt a legtovább fenn a laptopomon (kb 3 hónapig), és elég sokat kellett szórakozzak vele, hogy rendesen működjön, majd egy szép napon minden előjel nélkül annyira összeomlott, hogy képtelen voltam életet lehelni belé. Az adatokat átmentettem az NTFS partícióimra, és feltettem egy Openboxos Crunchbanget, amivel 10ed annyit nem kellett törődnöm, hogy tegye a dolgát...
Összegezve a Kubuntu egy kiváló rendszer lehetne, de annyi hiba jellemzi a KDE-t és magát a rendszert is, hogy mindennapi felelős PC használatra én nem szoktam senkinek javasolni. Inkább az Ubuntut, mert azzal némileg könnyebb bánni, ha problémás a hw. Szóval hajrá Kubuntu, mert lesz ez még jobb is...;)