Csak hogy legyen egy pozitív HSZ a unity mellett :)
Bétáknál elhatároztam, hogy bizony az én gépemre a büdös rohadt életbe nem kerül unity, és áttérek KDE-re. Amint kijött, fel is pakoltam a kubuntut, de nagy pofáraesés volt :( Laptopon akartam volna használni, de szinte semmi sem működött, az egész rendszer érezhetően lomha volt, pedig semmi nagyobb process nem kajálta a procit.
Ennek örömére felkerült az ubuntu, mivel mindennek megadjuk az esélyt, és jófejek vagyunk, nem fikázunk alap nélkül. Nagyon kellemes csalódás volt, majdnem mindenem pöccre ment, az egész felületet fél óra után megszoktam, és eszem ágában sincs lecserélni. Higyjétek el, igazat mond az, aki azt állítja, hogy csak használni kell, és nagyon kézre esik. Főleg annak, aki olyan mint én, azaz nem igazán szeret egerezni. Elsőre tényleg furcsa, de utána nagyon kényelmes.
KDE mellett:
Nagyon szép, és nagyon jó rendszer, én igazából a munkahelyemen használnám szívesen, csak millió olyan program van, ami meg se nyikkanna linux alatt, hála a nagyszerű cégvezetésnek. De ez már off.
A lényeg: a unity jó dolog, főleg netbookokon, ahol minden miliméter számít. NEKEM kényelmes laptopon is. Ettől függetlenül a KDE is nagyon profi, és iszonyatos tempóban fejlődik, minden tisztelem a fejlesztőké.
Amúgy meg erről szól a szabad szoftver, mindenki azt használja, ami neki kényelmes, itt nem vagy kötve semmihez, semmi sem kötelező.
Jóccakát :)