Sziasztok!
Szomorkodva tapasztaltam, hogy a Unity felület nem működik Vboxban (és semmilyen más virtualizáló progiban). Sajnos szüksége van rendes hardveres gyorsításra. Na mindegy, kapott az ssd-n egy 10 gigás kis partíciót. A telepítés rendben és gyorsan lezajlott, nem volt semmi fennakadás. Eljött az első bejelentkezés, beírtam a jelszavam és megláttam ezt a valamit. Már az előzetes képekből láttam, hogy ez nem lesz a kedvencem, de gondoltam, míg ki nem próbálom, addig nem mondok véleményt. Hát elérkezett ez a nap is, hanyatt nem vágódtam. A képekből is feltűnt, hogy azzal a felső panellel kifejezetten gagyi. Olyan hatást kelt, mintha megcsinálták volna a szép oldalsó felületet, aztán felül meg maradt volna a gnome panel. Nem tudom, ki lehetett a dizájner, de nekem kifejezetten bántja a szememet az oldalsó szép szines indítópanel és a szürke-fehér felső panel egymás mellett.
Próbálgattam, akartam esélyt adni neki, de nem megy. Remélem lehet majd skinezni.
Egyébként pár szó a rendszerről: Unity-vel elég lomha(nincs rossz gépem), még mindig van mit optimalizálni rajta, csak effektek nélkül próbáltam. Az Nvidia driverben még mindig nem az igazi a SLI. Ezzel a felülettel gyorsaságra el lehet verni bármely előző Ubuntu verzióval, de még az általatok rossznak tartott Windows 7 X64 essel is (tesztelve). "Gnómmal" viszont egészen begyorsul, ég és föld a különbség, de itt is lomhább, mint 10.10. (Az én környezetemben) Bye Ubuntu.
Kubuntu viszont megtáltosodott, szerintem sosem volt még ilyen gyors. Egyáltalán nem tűnik gagyinak, mint a fentebb említett és lehet hogy stabil is?! (Ilyen rövid használat után nem tudom mennyire lehet az)
Összefoglalva: Az Ubuntu hatalmas csalódás, a Kubuntu kellemes meglepetés. Ennek ellenére még marad a jelenlegi rendszerem.
Kérném a fölösleges vitát keltő kommenteket mellőzni, ha nézeteltérés van, csak kultúráltan.
Köszönöm, hogy végigolvastad!
Tomi