lubity Sziasztok! A 7.04-es ubuntuval a 256M-ás ATI 9550 videókari 1024x768-as felbontáson max 60Hz-es képfrissítést tud prodokálni. Ennek a kártyának többet kellene tudnia ... Eddig nem találtam meg, hogy hol lehet ezen állítani. (A Beállítások -> Képernyő felbontása menüpont alatt nem... ) (Sejtem, hogy egy ati-s modult kéne telepíteni, de mit?) A segítséget előre is köszi! Lubity
wuuk23 Rendszer -> Beállítások -> Képernyő felbontása.. Nekem is ati 9550-em van és müködik szépen (75 Hz TFT-n)
gaben nem kell telepíteni semmit, már írtam másik topikban is, hogy a xorg 7.2-es ati driver alaptelepítésnél feltelepül csak be kell állítani a xorg.conf-t. a frissítésed sincs ezek szerint beállítva, nézd meg a gyártó honlapján vagy a monitor könyvében a frekvenciákat. így tudod szerkeszteni a fájlt: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg (ez egy amolyan "beállítás varázsló" féle). vagy: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf mielőtt belenyúlsz csinálj biztonsági mentést.
kisbesko gabenSziasztok! Még nagyon kezdő vagyok linux téren (2 napja próbálok összehozni vele valamit) szóval nekem is radeon 9550Ge van a gépben és többször olvastam már ezt a xorg.conf-t hogy be kell állítani ahoz hogy működjön is minden pl nekem az effekteket ha bekapcsolom akkor nincs az ablakoknak keret meg ilyesmi.. Szóval a kérdésem az lenne hogy-hogy kell mentést csinálni a fileról? a többit majd megkeresem hogy mit írjak hova. Köszi szépen
lubity Heuréka! Igaz sokáig tartott, mire rájöttem de megvan a megoldás! Valóban nem kellett semmit telepíteni, nem is a videókártya volt a ludas... A monitort nem ismerte fel az Ubuntu! (talán azért, mert egy kicsit bibis és nem ad információt magáról...) Az /etc/X11/xorg.config fájlba át kellett írni a Section "Monitor" Identifier "Általános monitor" Option "DPMS" HorizSync 28-51 VertRefresh 43-60 EndSection részt erre: Section "Monitor" Identifier "Compacq S710" Option "DPMS" HorizSync 30-70 VertRefresh 50-160 EndSection Plusz még itt a felbontásokat: Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550]" Monitor "Compacq S710" DefaultDepth 24 SubSection "Display" (......) SubSection "Display" Depth 16 Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection SubSection "Display" Depth 24 Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection EndSection Ezzel a módosítással 1024x768-as felbontáson 85Hz-et is tud! Lubity
dioptrx köszi a tippeket.én is megszenvedtem a felbontással,de átírtam a fent említetteket,igaz a monitor típusát hagytam általános monitornak.elmentettem,restart és gyönyörűen,85 Hz-en működik. Egy egynapos linuxos:-)