mity89Na pont ez az egyik dolog ami nem tetszik :) Ha nincs teljes képernyőre nyitva az ablak (meg egyébként is) és a képernyő alsó/jobb oldalán van, feleslegesen sok idő/mozdulat átvinni az egeret a képernyő teljes hosszán a menühöz (jó, vannak bill. parancsok is). És átméretezni sem tudtam, mint régen a panelt. A másik ami értelmetlen dolog, mikor meg akarok nyitni egy programot pl. Akkor először bal oldalon katt az alkalmazások-ra (most nem ubuntu alatt vagyok, így nem tudom pontosan mi is az új neve), aztán átvinni jobbra a lenyíló listához, hogy internet, iroda, grafika, kellékek épp mi kellene, aztán vissza balra, mert miért mutatná meg az összes programot, de még teljes képernyőre kitéve se, ahol megintt katt, hogy az összes mutatása. Ha nem jó menübe mentem be, akkor előlről az egész: jobbra+katt - balra+katt - 'összes mutatása' katt.. Persze a számomra lényegtelen és egyáltalán nem érdeklő "reklámot", mármint hogy milyen programokat tudok még telepíteni azt nagyon fontos volt idetenni, főleg úgy hogy a képernyő fele meg üresen marad. Eddig ugyan csak 2 órám volt hogy használjam és kipróbáljam, de eddig nem győzött meg.
Maga a unity gyorsnak érződik, és a bal oldali sáv az még tetszene is, de ez a két megoldás viszont nekem nagyon nem gyere be dolog. ha sikerül visszaváltani a rendes gnome-ra akkor marad, ha nem akkor vagy az új kubuntu, vagy a régi ubuntu 10.10.
Ja, friss telepítés, mert disztribúciófrissítésnél az újraindulást követően leállt a 'check battery status' sornál, és 5 óra várakozás után sem ment tovább ( ugyanis elaludtam közben :) )