Sziasztok! Új vagyok ubuntuban. Samsung monitorral játszom, a videókártya 1280*768-at tud, bár a monitor 1440*900-as (wide). Az xp ezt használja. A kipróbálás alatt az ubuntu képes volt 1440*900-ban nyomni, de amint befejeződött a feltelepítés, csak 800*600-at enged (vagy kisebbet). Hogy lehet ez, illetve hogyan tudnám előcsalni az ubuntu alatt is legalább az 1280-as felbontást? Köszi!
monitor felbontás
Sziasztok! Új vagyok ubuntuban. Samsung monitorral játszom, a videókártya 1280*768-at tud, bár a monitor 1440*900-as (wide). Az xp ezt használja. A kipróbálás alatt az ubuntu képes volt 1440*900-ban nyomni, de amint befejeződött a feltelepítés, csak 800*600-at enged (vagy kisebbet). Hogy lehet ez, illetve hogyan tudnám előcsalni az ubuntu alatt is legalább az 1280-as felbontást? Köszi!
Kuglófhttp://ubuntu.hu/dokumentacio http://ubuntu.hu/konyvlap/leggyakrabban-keresett-megoldasok Olvasd el, ha valami nem megy akkor jobb felső sarok kereső, kulcsszavak: ATI, Nvidia esetleg Intel. Ha ezután sem megy, akkor kérdezz.
Azt gondolom itt kérdezhetném meg. Vennék monitorvezérlőt valaki tudja jól megy ubuntun? GF FX5500 256MB AGP Gainward
robSziasztok! Nekem is ugyanez a bajom max 800 X 600
robSziasztok! Nekem is ugyanez a bajom max 800 X 600
decoatiMikor még ATI-m volt, akkor e hozzászólás segítségével sikerült megoldanom azt, hogy az asztal felbontása 1024x768@100Hz volt, a játéké (tremulous) viszont 800x600@120Hz. Most néhány napja egy nvidia FX5600-om van. Az asztal 1024x768@100Hz, viszont a játék 800x600@74Hz. Bárhogy állitom az xorg.conf-ot sehogy sem tudom 120 Hz-re belőni a játékot. A gond az, hogy kezd elborúlni az agyam. Már arra is rávetemedtem, hogy felraktam egy XP-t :S Viszont nem akarok XP-t egy olyan játékhoz ami megy Ubi alatt is. Segítség!!
latnatHelló! sikerült ezt a felbontásos problémát megoldanod azóta? Ma próbáltam egy uilyen vidikarit felrakni és uezzel a problémával szembesültem, driver nélkül 800*600-zal megy, driverrel a max 640*480. xorg.conf uúgy néz ki mint 4-gyel feljebb majorjo-é.
Besokaltam... Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Samsung" ModelName "997DF" HorizSync 30.0 - 96.0 VertRefresh 50.0 - 160.0 ModeLine "800x600_120.00" 84.0 800 856 944 1088 600 601 604 643 -hsync +vsync ModeLine "1024x768_100.00" 113.0 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -hsync +vsync ModeLine "1280x1024_85.00" 159.0 1280 1376 1512 1744 1024 1025 1028 1075 -hsync +vsync Option "DPMS" EndSection Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce FX 5600" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 Option "TwinView" "0" Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0" Option "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0; CRT: 1024x768_100.00 +0+0; CRT: 1024x768 +0+0; CRT: 800x600 +0+0; CRT: 1024x768_100 +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSection EndSection maga az ubi 100 Hz-en megy, viszont a 800x600-as játék csak 75-ön 120 helyett. Valaki esetleg tudja miért? Ha a beállításokban átállítom 800x600 az ubit akkor 75 Hz-en indúl, viszont a második lehetőség már 120Hz. Ha a 75-öt valahogy ki lehetne szedni akkor sztem 120-on menne a játék. Valaki segítene hálás lennék! szerk.: megoldva.
AxelSNekem is ez volt a bajom a Geforec2 MX400 -al ,amikor felrakta az "eszközkezelő" a drivert hozzá, és utána olvastam és rájöttem a probléma az hogy a rendszer nem is meri fel a monitort és ezáltal a monitor megjeleníthető üzemmódjait sem. Én így oldottam meg a problémát: 1) Rendszer > Beállítások > Főmenü > Egyéb (fül) és ott a képernyő és grafika bepipálása, és utána már elérhető lesz a menü ,az Alkalmazások > Egyéb menüben. 2) Feltelepítettem a eszköz kezelővel a drivert 3) A képernyő és grafika segítségével beállítottam egy képernyőt (restart). 4)És végül a Képernyőfelbontás menüpontban már több felbontás is elérhető volt így át állítottam a nekem megfelelőre ami jelen esetben 1024*768. :D Ha esetleg másik driver telepítéssel próbálkozol akkor tudom ajánlani az Envy programot sudo aptitude install envyng-gtk ,amely feltelepíti neked a kívánt drivert ,de nekem nem igazán jött be mert elállította a billentyűzet kiosztásomat és minden újra indításkor újra kellet állítanom. Remélem tudtam segíteni. Üdv.: Geko
nagyarnold15 Nekem is ez volt a bajom a Geforec2 MX400 -al ,amikor felrakta az "eszközkezelő" a drivert hozzá, és utána olvastam és rájöttem a probléma az hogy a rendszer nem is meri fel a monitort és ezáltal a monitor megjeleníthető üzemmódjait sem. Én így oldottam meg a problémát: 1) Rendszer > Beállítások > Főmenü > Egyéb (fül) és ott a képernyő és grafika bepipálása, és utána már elérhető lesz a menü ,az Alkalmazások > Egyéb menüben. 2) Feltelepítettem a eszköz kezelővel a drivert 3) A képernyő és grafika segítségével beállítottam egy képernyőt (restart). 4)És végül a Képernyőfelbontás menüpontban már több felbontás is elérhető volt így át állítottam a nekem megfelelőre ami jelen esetben 1024*768. :D Ha esetleg másik driver telepítéssel próbálkozol akkor tudom ajánlani az Envy programot sudo aptitude install envyng-gtk ,amely feltelepíti neked a kívánt drivert ,de nekem nem igazán jött be mert elállította a billentyűzet kiosztásomat és minden újra indításkor újra kellet állítanom. Remélem tudtam segíteni. Üdv.: Geko
bios007 Nekem is ez volt a bajom a Geforec2 MX400 -al ,amikor felrakta az "eszközkezelő" a drivert hozzá, és utána olvastam és rájöttem a probléma az hogy a rendszer nem is meri fel a monitort és ezáltal a monitor megjeleníthető üzemmódjait sem. Én így oldottam meg a problémát: 1) Rendszer > Beállítások > Főmenü > Egyéb (fül) és ott a képernyő és grafika bepipálása, és utána már elérhető lesz a menü ,az Alkalmazások > Egyéb menüben. 2) Feltelepítettem a eszköz kezelővel a drivert 3) A képernyő és grafika segítségével beállítottam egy képernyőt (restart). 4)És végül a Képernyőfelbontás menüpontban már több felbontás is elérhető volt így át állítottam a nekem megfelelőre ami jelen esetben 1024*768. :D Ha esetleg másik driver telepítéssel próbálkozol akkor tudom ajánlani az Envy programot sudo aptitude install envyng-gtk ,amely feltelepíti neked a kívánt drivert ,de nekem nem igazán jött be mert elállította a billentyűzet kiosztásomat és minden újra indításkor újra kellet állítanom. Nekem Ezek után megmaradt a felbontás, talán így jó lessz neked is. Remélem tudtam segíteni. Üdv.: Geko
Rollsziasztok! Teljesen kezdő vagyok linuxból, ezért lehet hogy a kérdésem is láma pedig próbáltam rá megoldást találni. feltettem a legfrissebb ubuntut az elején kiírja rendesen hogy samsung monitorról van szó és engedi a beállítást 1024 felé nyomni, aztán felpakolom az nvidia drivert, restart és unknown monitor nem lehet 1024 felé nyomni. itt találtam ilyet: képernyők és grafika menü. előhoztam, ott beállítottam a monitoromat, a következő belépésnél az fogad hogy a username jelszó beírása után monitor kikapcsol... a rendszer belép, hallom ugye a bejelentkező dallamot de nincs kép, monitor lekapcsol.most hogyan tovább?
joey004Ugyanebben a topicban feljebb: http://ubuntu.hu/forum/hardverek/monitor-felbontas#comment-41525 De ha már elkefélted akkor lépj be recovery módban és úgy próbáld meg helyrehozni. Ugyanitt van erre is a megoldás.
karmesterSziasztok! kb.fél éve kezdtem el foglalkozni linuxal!Nagyon tetszik az egyedisége.Hogy van egy linuxod az csak a tiéd érzés! DE! olyan problémába botlottam hogy,hp 530 laptopm van.Itthon rá szoktam kötni a monitorom a laptopra.Egy Asus vw19s monitort.És egyszerűen nem találok arra megoldást,hogy normálisan be tudjam állítani a felbontást.Ha sikerűl be állítanom akkor letíltja a 3D effekteket és nem is lehet vissza álítani.vagyis 1280*1240 lenne az optimális számomra.Nagyon sok forumban írtam már,de senki nem tudot segíteni.Csak jöttek a válaszok hogy ezt állítsd meg hogy konzolban ezt módósítsd de semmi!Arra lennék igazán kíváncsi és ezt nem bántólag mondom,ill.kérdezem.Ha sok ember fejleszti a linuxot mert ugye szabad szoftver és bárki módosíthatja kedve szerint.Akkor hogy nem tudják orvosolni ezt a problémát.Mert tudomásom szerint nagyon sok felhasználó küzd hasonló problémával.Csak jönnek a frissített verzíók,csak ez a próbléma meg van továbbra is! Válaszotokat előre is köszönöm!
Tudom, nem teljesen ide tartozik, így elnézést, de nem találtam jobb helyet ahol feltehetném a kérdésem. Samsung 961BF (90˚-kal elforgatható monitor) - Hogyan tudnám elérni, hogy a winhez hasonlóan el tudjam fordítani a képernyőt "álló" formátumra? (Már az asztalt értem alatta, a vas fordul.) A képernyő felbontásnál levő "forgatás" csak normál, nincs 90˚... Köszönöm!
sja232Sziasztok! Intel 945 chipset videovezérlőm van! Drivert tudnék szerezni 9.04 eshez?