Silent_BobAz online FPS jó is ám! :3
De elég elnézni a Team Fortress 2-t pl: sapka erőd kettő is lehetne a neve, hisz a sapkák farmolására/boltolására helyeződött át a hangsúly. Végtelen pénzt termel, és a kis rákocskák is el vannak vele.
Ja, és hamarosan lehet majd a Steam-en csereberélni ezt azt, de főleg sapkákat. Gondolom majd a cseréért is majd egy csekély összeget kell leszurkolni.
Hogy miért hoztam föl pont a Szelepet, meg a Gőzt?
Kiadták már Mac-re is a klienst, és egy halom húzócímet is átportoltak. Ha már Mac-re sikerült, és néhányan Linux-ra utaló kódsorokat vettek észre itt ott, akkor vajon mire várnak még?
> De még mindig nem derült ki, hogy miért hoztam föl a Gőzt.
Mert, ha ők (Valve) elkezdené a Linux-ra portolást, az önmagában elég húzóerő lenne a többi fejlesztő számára is. Lehet csemegézni, mely nagyobb címek érhetőek el Mac-re is.
http://store.steampowered.com/
> Jó nagyot kellene ahhoz nőnie a Linux felhasználók táborának
Ez jó is lenne, meg nem is.
Jó, mert: jönnének azok a zárt forráskódú/fejlesztésű programok, melyek nélkül sokan nem tudnak élni. (pl: adobe vallás, normális nVidia Quadro támogatás)
Rossz, mert: jönnének azok a zárt ó forráskódú/fejlesztésű programok, melyek nélkül sokan nem fognak tudni élni. (pl: vírusirtók, vírusok)
> jelenleg a Linux hangdriverek nem használják a hangkártyák DSP áramkörét hanem a CPU- ra terhelik ezt
Ezt nem tudtam. :O
Lehet mégsem kell mindent a PulseAudio nyakába varrnom?
Note to self: Ha megnyerem valaha is a lottót, akkor ebbe lehetne invesztálni pl...
A zárt fejlesztésű programoknak egyetlen előnye, hogy van stabil anyagi háttér, vagy egy stabil cég mögöttük. Tehát kiszolgálnak minket. Ám leginkább mi vagyunk kiszolgáltatva a számukra a függőség kialakulása miatt.
Valószínűleg pont ezért megy a hihetetlen seggfájás a Canonical ellen is, hogy hurr ki leszünk nekik szolgáltatva, és visszaélnek a hatalmukkal durr. De érdekes mód, én még nem tapasztaltam tőlük olyan orbitálisan nagy genyózást, mint amilyent a többi nagy monopólium kitermelt magából. (lásd pölö azt a sok patent pert, melyet a picipuha, meg a nagy alma kipréselt az elmúlt időkben eddig, meg a gerillamárketinget)
Jó, a Canonical sem feddhetetlen: LTS-eken kívüli megjelenések, eléggé éles béta tesztnek tűnnek. Ennek egyetlen előnye, hogy a sok "tesztelő" segít előkészíteni egy stabil(abb) LTS kiadást.
Aztán majd szokhatunk át a BSD-kre. :/