mukk> Ezen nem kell filmet nézni és torrentezni-lehet,csak kell sokat dolgozni rajta és akkor ami nem kell le kell irtani mert mint szerverbázisú rendszer leránt egy csomó dolgot,ami nem kell és uu visszafogja a sebességet
Kissé kusza nekem, amit írtál (mármint az egész hozzászólás), de gondolom az idézett rész a Debian-ról szólna.
Az, hogy sok felesleges dolgot felrak, meg nem túl ideális vele filmet nézni, torrentezni, etc. merő badarság. A telepítés/konfigurálás sem bonyolultabb, mint Ubuntu-n, sőt, ugyanaz (nem a kattingatásra gondolok, persze ebben egy kezdő felhasználó az Ubuntu-t hozza ki Istennek). Kb. annyi idő alatt lett minimal telepítésből működő, ablakozóval, mindennel felvértezett rendszerem, mint amennyi időt elvett az Ubuntu telepítése és a szükséges program telepítése/cseréje.
A sebességet pedig vicc felhozni a Debian ellen (és az Ubuntu mellett), Gnome2-vel is jelentősen gyorsabb a Debian, mint az Ubuntu volt, nálam a load értékek is jóval alacsonyabbak lettek Debian install után, mint mikor Ubuntu-t használtam.
Az, hogy mi szerver OS, mi nem, nem az alap telepítés fogja meghatározni. Láttam már Windows Server-t is játékgépnek beállítva. Az határozza meg, hogy egy rendszer mikor szerver, és mikor desktop, hogy milyen szoftverek vannak telepítve, hogyan van használva a rendszer. Mindenből lehet csinálni mindent, a Windows XP-re is lehet telepíteni WAMP-ot, és onnantól már akár azt is mondhatjuk rá, hogy szerver OS.