szitam52701,5 éve ubuntut használok, előtte wint és mondhatom, néha direkt kipróbálom, hogyan szarható el a rendszer, mert szeretném ha ismerném a megoldásokat! Azt kell mondjam, hogy először ijesztő volt a terminálba írogatni, de tudod, ha elkezded, akkor rájössz, bizony stabilabb és egyszerűbb! Win alatt is bizony terminált kell használnod, ha ki akarsz deríteni bizonyos problémákat!!!!!
Ne hagyd hogy a grafikus felület váljon mindenhatóvá, mert elkényelmesít! ha gond van a gépeddel, akkor windows alatt sem fogod tudni megoldani csak grafikus felületen! vannak gondok az ubival, de nem mondhatnám, hogy állandóan be kell jelentkeznem, és bizony nekem ubi alatt a Bluetooth alapból megy, míg win alatt nem tudok felrakni szinte semmit! Ha nem kellene komolyabb grafikus és videoszerkesztő progikat használni, nem is lenne más a gépemen!
win 7-et használok, de soha nem szívtam vele annyit, mint ubuntu alatt, a monitorfelbontás és egyéb nyalánkságok beállítása nem csak linuxguruk kiváltsága, én most is kínlódok, főleg hogy merjek e frissítést feltenni, mert már többször telepítettem emiat újra a wint! ellenben az ubi stabil! be tudtam állítania leírások alapján a digitalizáló táblát, és a grub2 újraéletre keltése sem okozott gondot, csak figyelmesen olvastam. mostanra elégedett vagyok a cuccal, és remélem, hogy lesz élet a unity-n túl is, mert nem tetszik. Linux alatt alapból megy minden, hálózatra fel és le, bluetooth és a wifi is. Meghajtók csatolása és hálózati nyomtató felvétele is. eddig a legtöbb problémámra kaptam választ és igen megszoktam a terminál használatát, nem kell félni tőle, igaz, én is ha lehet először grafikus felületen próbálkozom, de nyugodj meg lesz ez jobb is, de ssajnos, nem minden vas alatt fut jól az ubi, és bizony lassan halad a zárt meghajtók kezelése is, de változni fog ez is!! gondoltad volna hogy 2 év alatt a 6.04 ről a 11.04 ekkorát fog változni? mert én még akkor találkoztam linux-al amikor még floppyn volt a telepítő, de nekem sem ment fel, pedig tetszett a rendszer, ami a barátom gépén ment, de eltelt 10 év és most én is használom, és elégedett vagyok vele, a gépben meg néha cserélni kell a cuccokat, hogy a lehető legoptimálisabb legyen minden! stabilitás a mac-en is csak azért van, mert válogatottan jó cuccot tesznek bele! Tegyél te is így válogasd össze a legoptimálisabb hardverelemeket és nem fogsz csalódni!