szitam5270Nekem az Arch, Ubuntu 10.04, Sabayon is azt csinálja amit mondok neki. Ellenben a W7-el ami néha gondol egyet és megáll munka közben, majd egyszer csak újra elindul, amibe nulla beleszólásom van.
Nem tudom miért teszi mindezt, de nekem ennyi pont elég ahhoz, hogy a gondolatmenetből kiessek írás közben, amitől meglehetőst dühös leszek és kiveri nálam a biztosítékot, hogy a gép dönti el helyettem hogy mikor dolgozhatok és mikor nem. Vírus nincs, de cseszhetem ha az OS nem műxik, mert épp olyan hangiban van...
A gép egy tök új Dell asztali gép, amelyet irodai célokra használunk. Azaz a W7-en Office 2010, Firefox/Chrome, Skype plusz windózos sallangok, mint víruskergető, wörmgyilkoló, stb leledzik. Nincs rajta tört szoftver, játékprogram, nem dugdosunk bele pendrive-ot, mert központi fájlszerverünk van, amire dolgozunk. ("Furcsi módon" nem windóz szerver) Nem igazán látogatunk vele "nem normális" weboldalakat, max a napilapok oldalait és a kormányzati portálokat, adatbázisokat. Minden jogtiszta, mégsem műxik rendesen. De jó! Akkor hogy is van ez? És ezért még fizetett is a cég, plusz a szupport, amiért megintcsak fizet a cég.