Vázolnám a helyzetet: a munkahelyemen (könyvtár) munkacsoportban vannak a számítógépek, a többség XP-s, de az én ubuntus gépem a tulajdonképpeni fájlszerver, ahol van egy megosztott mappa, és ezt adott felhasználói névvel és jelszóval lehet elérni, így az olvasók nem férnek hozzá. Ez eddig jól is működött. De kezdett kevés lenni a hely a gépemen, ezért szereztem egy plusz merevlemezt, és erre tettem át a megosztott mappát, amit ugyanúgy megosztottam, mint régen, és elvileg látható is a többi gépről. Korábban annyit kellett tennem, hogy egy parancsikont csináltam ehhez a mappához (\\szervernév\\megoszt néven), és a kollégák erre kattintva megnyithatták egyszerűen. Most viszont csak akkor tudom megnyitni, ha XP alatt a hálózatban lévő számítógépek között kikeresem az enyémet, azon belül a megosztott mappát. Ha ilyen módon megnyitottam, akkor utána már a sima parancsikonnal is megnyílik egy ideig. Olyat is tapasztaltam, hogy a megnyitott megosztott mappa egyszerűen eltűnt a képernyőről, és csak a gép kitallózásával tudtam újból megnyitni. XP-s vírus nem lehet, mert minden gépre hirtelen ráment volna, pont a csere alkalmával? Valami timeout-szerűség lehet a dolog mögött, de azt se tudom, hogyan fogjak hozzá.
Valami ötlet?
szoda