Sziasztok!
Két napja van feltéve a gépemre a Windows mellé külön partícióra az Ubuntu 8.04.1. Eddig csak bámultam, hogy miket tud, de történt egy kis hiba, ugyanis én balga fel kívántam rá telepíteni a pici-puha fontkészletet is (msttcorefonts) a Synaptic csomagkezelővel. A telepítés hibát jelzett, majd megpróbáltam újratelepíteni, eltávolítani, majd megint újratelepíteni. A problémám az ezzel, hogy úgy veszem észre, amíg ezt a csomagot nem tudom feltelepíteni vagy kitörölni, addig a Synaptic semmi mást nem hajlandó rendesen telepíteni, mindig hibával áll le (pl. Adobe Flash). Namost kiírtam a legutolsó hibaüzenetet, ami egy újratelepítési próbálkozásom:
Hiba történt
A következő részletek ismertek:
E: msttcorefonts: post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Részletek (ez a sor 13-szor van kiírva):
Hiba a proxy URL feldolgozása közben: http://:8080/:Érvénytelen gépnév.
Alatta ez olvasható:
andale32.exe: No such file or directory
All done, errors in procissing 1 file(s)
dpkg hibás feldolgozás: msttcorefonts (--configure): post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor : msttcorefonts
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Egy csomag telepítése meghiúsult. Kísérlet a helyreállításra:
Mivel nagyon nem értek még a Linuxhoz segítsetek légyszí, hogyan tudom én ezt fájdalommentesen helyrehozni?
Még egy problémám van, nem műkszik az 5.1-es hang. Asus P4P800-E Deluxe alaplapi hangkártyám van. Milyen csomagokat telepítsek fel (ha az előző problémám megoldódott), hogy a DVD-k szépen szóljanak (lejátszó: Totem)? Létezik, hogy valamilyen ütközés van a rendszerben és amiatt nem megy csak 2.0-ban (pl. Alsa vs. PulseAudio) stb. azt hiszem a függőségek keresztezése bajt okozhat...
Ja és még valami: a CD/DVD írás sem megy, 99%-nál mindig lefagy (Brasero). Ez mitől lehet?
Üdv mindenkinek!