ombreaham, látom.. Hibaüzi a startx-re
"(EE) cannot find empty range to map base to
(EE) VESA(0): Cannot read V_BIOS(3)
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration
Fatal server error:
no screen found
XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining"
Hát nem vagyok egy Linux guru közelről sem, de ha jól értelmezem az x serverrel van gebasz( talán a xorg.conf file-t kellene rekonfigurálni???, hm nemtom). A telepítéskor rendben ment minden? Szóval bejött egy Windows felületre emlékeztető asztal, narancsszínben pompázva, és volt két ikon is az asztalon? Ott az egyikre kattintva kezdődik a telepítés. Mert nálam a telepítés így zajlott:
- gép bekapcs, Ubuntu 7.10 cd-be.
- képernyő sok választási lehetőséggel, ezek közül indítás live-cd-ről (azt hiszem a harmadik opció)
- töltés, enter, megint töltés, megint enter, mégtöbb töltés és bejön egy windows felületre emlékeztető asztal (óra van jobbra fent, meg két tálca, narancssárga asztal stb.)
- az asztalon van egy ikon, fogalmam nincs mi a neve, de egyértelműen ezzel elindítható az Ubuntu telepítése.
- utánna jön egy 7 (8?) lépésből álló "install" beállítás (neved, jelszó, hová kerüljön az Ubuntu stb.)
- ezekután települt szépen, kiadja a cd-t mikor már nem kell a telepítéshez, és első bootolásnál a merevlemezről, bejött egy GRUB képernyő.Választhatok, hogy Ubit indítsak vagy Windowst (nekem még meg van az is :) ).
Azóta megyeget, igaz eddig 4-szer telepítettem én is újra, mert sikerült kétvállra kifektetnem. Mondjuk kezdőként sok mindenbe belenyúltam, ahová inkább nem kellett volna :)).
Üdv.