Sziasztok! Szektorhibás lett az ubuntu 10.10 -et tartalmazó vincseszterem, úgy döntöttem továbblépek. Vásároltam egy új merevlemezt és telepítettem rá a 11.04-et. Mellékesen jegygyzem meg, korábbi verziókhoz képest nagyságrendekkel több macera adódott, melyeket eddig csak részben sikerült megoldani. Az egyik bosszantó probléma az, hogy bármit telepítek, -mindegy hogy terminálból, Synapticból, vagy szoftverközpontból- a telepítés végén hibaüzenetet kapok. A telepített program ezután általában működik. Ide másolom a kapott üzeneteket: "initramfs-tools triggereinek feldolgozása… update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.38-8-generic WARNING: Couldn't find symtab and strtab in module /tmp/mkinitramfs_0ygggG/lib/modules/2.6.38-8-generic/kernel/drivers/block/aoe/aoe.ko Segmentation fault E: mkinitramfs failure cpio 139 gzip 0 update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-2.6.38-8-generic dpkg: hibás feldolgozás: initramfs-tools (--configure): installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett Nem került írásra apport jelentés, mivel a MaxReports már elérve libc-bin triggereinek feldolgozása… ldconfig deferred processing now taking place Hibák történtek a feldolgozáskor: initramfs-tools E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Egy csomag telepítése meghiúsult. Kísérlet a helyreállításra: Beállítás: initramfs-tools (0.98.8ubuntu3) ... update-initramfs: deferring update (trigger activated) initramfs-tools triggereinek feldolgozása… update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.38-8-generic WARNING: Couldn't find symtab and strtab in module /tmp/mkinitramfs_mKEFg2/lib/modules/2.6.38-8-generic/kernel/drivers/block/aoe/aoe.ko Segmentation fault E: mkinitramfs failure cpio 139 gzip 0 update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-2.6.38-8-generic dpkg: hibás feldolgozás: initramfs-tools (--configure): installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett Hibák történtek a feldolgozáskor: initramfs-tools" Szerintem a hiba onnan indul, hogy nem találja a symtab és strtab modulokat... Persze azt sem igazán tudom mi szükség van az initramfs -ra... Ha esetleg nincs is rá szükség lehetséges -e kikapcsolni.... Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm.

"Mellékesen jegyzem meg, korábbi verziókhoz képest nagyságrendekkel több macera adódott, " Nem, nem! Ez egyáltalán nem mellékes, sőt lényeges! Egy stabil LTS -es OS az adatoknak és plusz 1 partíció a kísérletező kedvnek.

Ennyivel később: 11 év