szitam5270A kíváncsiság miatt. Néhány kattintással – illetve ha jól emlékszem a KDE esetében egyetlen paranccsal – feltettem őket, hogy kipróbálhassam. Így már nagyrészt saját tapasztalataimra alapozva alakíthattam ki és most hitelesebben képviselhetem véleményemet:
1. Nekem bejön az Unity, azt használom.
2. Annak akinek nehézséget jelent a programok nevének megjegyzése, vagy sok programot használ a Gnome-ot ajánlanám. (Biztos más érvek is szólhatnak a Gnome mellett, én is kedvelem, mutatós, logikus).
Hamarosan végleg kifut az öreg harcos, az XP. Azonban nem mindenkinek van szüksége, vagy pénze másik gépet és/vagy operációs-rendszert vásárolni. Megfelelne nekik a régi, csakhogy az lassacskán már nem támogat bizonyos alkalmazásokat, eszközöket.
Ez a szituáció megfelelő környezetet teremthet a váltáshoz, amire azért az emberek nehezen szokták rászánni magukat.
Ismerjük a problémádat, megbízhatóan, jól működik, könnyű használni, ingyenes, és van olyan ami neked kell:
3. Gyengébb vassal rendelkező, de fiatalos gondolkodású ismerősöknek, akiknek nem okoz nehézséget megszokni egy új környezetet, megfelelő lehet az ilyen gépen is valószínűleg gyors (mert az én kétmagosomon villámgyors) Kubuntu, és – bár azt nem próbáltam – feltennék mellé egy Unity 2D-t is, aztán majd választ.
4. Azoknak az idősebb barátaimnak, ismerőseimnek, rokonaimnak, akiknek kissé életesebb, de számukra még megfelelő P4-es gépük van, és nekik az XP kinézete jelenti a számítógépet (tehát az új rendszer is legyen „OLYAN”, mert számukra meg az komfortos-otthonos) a Lubuntut preferálnám.
Ja és azért mert így a Kubuntu boot menüje fut a gépemen, az olyan szép kék! :)